Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
ONLINE! Boldog születésnapot! - avagy Hatan pizsamában Rendezvény
2021. március 27. szombat 17:00

A Színházi világnap alkalmából, a Pesti Művész Színház előadását, azaz Marc Camoletti: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! avagy Hatan pizsamában című vígjátékát tekinthetik meg (felvételről ism.). A KMO rendszeres partnerének, a Pesti Művész Színház - Fogarassy András igazgató - engedélyével és támogatásával az 1. és 2. felvonás 2021. március 27-én, szombat, 17-21 óra között lesz elérhető itt!


SZÍNHÁZI VILÁGNAPI ÜZENET 2021 – HELEN MIRREN SORAI

Idén Helen Mirren Oscar-díjas színésznő írt üzenetet a színházi világnap alkalmából:

Helen Mirren üzenete:

"Rendkívül nehéz időszak köszöntött az előadóművészetekre, rengeteg alkotó, technikus, színházi szakember küzd most egy olyan szakmában, amelyhez eleve hozzátartozik a bizonytalanság. Talán ez a mindig jelenlévő bizonytalanság még alkalmasabbá teszi őket arra, hogy bölcsességgel és bátorsággal vészeljék át a pandémiát. Képzelőerejük már a megváltozott körülmények közt is megmutatkozott, az internet segítségével újszerű, szórakoztató és megrendítő módokat találtak arra, hogy a közönséggel kapcsolatba lépjenek. Amióta létezünk ezen a bolygón, azóta mesélünk történeteket egymásnak. Gyönyörű színházi kultúránk is addig fog élni, amíg mi, emberek a Földön vagyunk. Az írók, tervezők, táncosok, énekesek, színészek, zenészek, rendezők kreativitását nem lehet elfojtani – az nemsokára ismét ki fog bontakozni, friss energiákat megmozgatva és újraértelmezve a világot, amin valamennyien osztozunk. Már alig várom!”

(Forrás: szinhaz.online.hu)

 

KÖZÖS TAPS A FRONTVONALBAN SZOLGÁLÓK TISZTELETÉRE!
A KMO is csatlakozik a felhíváshoz!
2021. március 27-én, 19 órakor - a színházi világnap alkalmából!

Az idei Színházi Világnapon a színházi művészek és dolgozók viszonozzák a tisztelgést. Országszerte, este 19 órakor, rendhagyó gesztusként a taps kivételesen az egészségügyi dolgozóknak szól!

A KMO is részt vesz a Kaposvári Csíky Gergely Színház "Köszönjük nektek, Veletek vagyunk" kampányában, amelyben az Önök támogatására is számítunk!

Intézményünk nevében köszönetünket fejezzük ki az egészségügyi dolgozóknak, az orvosoknak, az ápolóknak, a mentősöknek, a rendőröknek, a katonáknak, a bolti dolgozóknak, a tanároknak, az önkénteseknek és mindazoknak, akik mindannyiunk biztonságáért dolgoznak, frontvonalban szolgálnak és minden nap - minden percében a Covid-19 vírussal szemben harcban állnak!

A KMO és tagintézményei zárva tartanak, az elmaradt esti tapsokat a frontvonalban szolgálók elismerésére ajánljuk, ezért március 27-én a színházi világnapon, este 7 órakor, otthonunkban nyissunk ablakot, álljunk ki az erkélyre és tapsoljuk meg azokat, akik a mindennapokban értünk és egészségünkért harcolnak!


 

Az előadás 2021.03.27, 17-21 óra között volt elérhető:
 Leírás a darabról:
Egy franciaországi nyaralóban Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak. Jön Bernard legjobb barátja, Robert, aki Jacqueline titkos szeretője, Brigitte, Bernard titkos szeretője. A ház ura feleségének úgy állítja be a dolgot, mintha Brigitte Robert párja lenne, de mivel Robert még sosem látta a nőt, összetéveszti a szobalánnyal. Ám beállít a szobalány férje is, Bertrand...

Szereposztás

Bernard ...........................EGYHÁZI GÉZA
Jacqueline........................NYERTES ZSUZSA
Robert..............................CSENGERI ATTILA/VÁRFI SÁNDOR
Brigitte 1. .........................LENGYEL ELEONÓRA
Brigitte 2. ........................ FOGARASSY BERNADETT
Bertrand ..........................BODROGI ATTILA

Díszlet: Halász G. Péter
Jelmez: Reininger Mária
Fordította: Szántó Judit

Rendező: Márton András

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!