Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Magunkról Főoldalra

A KMO Művelődési Központ és Könyvtár bemutatkozása


 

 

A KMO Művelődési Központ és Könyvtárunk kollektívája kreatív, az új iránt fogékony, nyitott munkatársakból álló, jó szellemiségű csapat. Évekkel ezelőtt fontos célként tűztük ki magunk elé, hogy olyan intézményt szeretnénk megteremteni, amely igényes szórakoztatást biztosít minden érdeklődőnek. Olyan nyitott házat képzeltünk el, amely értékteremtő és közvetítő, közösségformáló és közösségeket szolgáló. A fenti cél elérése érdekében folyamatosan arra törekszünk, programjaink kispestiek mind szélesebb rétegeihez szóljanak, hogy gazdag kínálatunkból a kispesti polgárok több kedvükre valót találjanak. 

Amatőr művészeti csoportjainkban kiemelt figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra, az önkifejezés különböző formáira, művészeti fesztiváljainkon a megmérettetés lehetőségeire. Több csoportunk budapesti, országos és világversenyek, fesztiválok számos díjait tudhatják magukénak.

A hagyományos közösségi formáinkon kívül divatos tanfolyamaink, klubjaink ismeretterjesztő sorozataink a különböző életkorú és érdeklődésű látogatóknak kínálnak új ismereteket, kulturált elfoglaltságot.

 

A gyerekek részére is sokszínű a választékunk. A szülők tudják, hozzánk bátran engedhetik őket, nálunk kulturált közösségekre, megbízható barátokra találnak. Színházi előadóestjeinkre, báljainkra az igényes szórakozásra vágyókat várjuk. Nagy öröm számunkra, hogy a visszatérő törzsvendégeink száma folyamatosan nő.

A problémás élethelyzetben élőkre is gondolunk. A "Mondj nemet!" drogprevenciós és mentálhigiénés programunk számos közösségi formát kínál. Szívesen nyújtunk segítő kezet a helyi társadalom civil kezdeményezéseinek megvalósításához is, hiszen szakembereink felkészültsége, nyitottságunk, intézményi feltételeink alkalmasak minderre. Több sikeres Európai Uniós pályázati projekt van mögöttünk. 2010-től részt veszünk a felnőttoktatásban is.

Saját tevékenységeinket túl több mint 20 esztendeje intézményünk szervezi a Kispesti Önkormányzat központi rendezvényeit, nemzeti és társadalmi ünnepeit, valamint 1996-tól a "Kispesti Kulturális Napok", 2007 óta a nagysikerű Kispesti Városünnep programsorozatot is.

 

A KMO Művelődési Központ és Könyvtár 2018 májusában volt 95 éves. Ez alatt a hosszú idő alatt mindig alázattal szolgálta Kispest közművelődsét, és bízunk abban, hogy teszi ezt még nagyon sokáig mindenki megelégedésére. Reméljük, hogy a KMO is hozzájárult ahhoz, hogy a kutúra fontos szerepet játszik a kispestiek életében. Szakmai csapatunk azon dolgozik, hogy kispesti polgárok, s a családok egyre kevésbé tudják szabadidejük eltöltését a KMO nélkül elképzelni.

A több mint 800 programunkat évente több mint 200.000-en látogatják. Tudják a kerületiek és a Dél-Pesten lakók egyaránt, hogy érdemes egy-egy rendezvényre betérni hozzánk, mert mindenkinek kell egy hely!
És a HELY, Mi vagyunk!

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!