A KMO Művelődési Központ 1997-ben indította el komplex prevenciós szakmai programját, „Mondj nemet!” címmel. Idén is számos izgalmas, hasznos ismeretet nyújtó programmal várjuk a szülőket, a szakembereket, és a gyermekeket. Az előre meghirdetett programok mellett, minden hétfőn és szerdán - előzetes egyeztetést követően -  az F20-ban (Prevenciós Ifjúsági Klub) is várjuk a téma iránt érdeklődőket.   Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával 2020 szeptemberőtől lehetőségünk nyílik arra, hogy szülők számára tréningeket és csoportfoglalkozásokat szervezzünk, ahol a témában gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberek nyújtanak hasznos ismereteket a drogok és függőségek világáról, a prevencióról, a szülők számára fontos „intő jelek felismeréséről”. Segítik azon készségek elsajátítását, melyek segíthetnek a szülőknek annak megelőzésében, hogy gyermekük szenvedélybeteggé váljon. részletek »


  2020 februárjától folytatódik a szakemberek képzése is a KMO-ban. Pályázat segítségével ötven új K.I.A.B.Á.L. bűn- és áldozattá válási, valamint drog-prevenciós társasjáték vezetőt képezhetünk, akik egy újszerű és korszerű prevenciós módszert sajátíthatnak el - akkreditált képzésünk keretében- és használhatnak a jövőben saját szakterületükön. A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, a tavasszal elhalasztásra került képzések résztvevői a pótidőpontokról a hivatkozásra kattintva olvashatnak. részletek »

  2020. október 9-én, egy különleges Egészségnapon vehetnek részt a gyerekek és fiatalok. A programra érkező gyermekek interaktív felvilágosító előadáson ismereteket szerezhetnek. Az előadások számtalan témát ölelnek fel. A nap folyamán tervezett programjaink mindegyikén a fiatalokat hatékonyan elérhető játékos interaktív formában közelítjük meg. Az Egészségnap programjai között lesz még a prevencióra/függőségre fókuszáló szituációs játékokon keresztül bemutatott problémafeldolgozás, sportfoglalkozás, lelki egészség előadás és közös alkotás. Az egészségnapra általános iskola felső tagozatos gyermekeit várjuk. részletek »

  Továbbá a Kábítószer-ellenes Világnapon, egész napos prevenciós programot szervezünk gyerekeknek. A résztvevők több állomáson, forgó rendszerben játszhatnak majd a K.I.A.B.Á.L. prevenciós társasjátékkal, interaktív csoportfoglalkozáson vehetnek részt, megtekinthetnek egy a témához kötődő kiállítást, és benevezhetnek egy mini focibajnokságba is. Részletek hamarosan

   

  Programsorozatról bővebb információ:
  Szűcsné Gajárszky Vera, tel.: 282-9752/0106 m., email: szucsne.vera@kmo.kispest.hu

  A programok az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósulnak meg.

 

Elégedettségmérés

 


 

 

KMO Művelődési Központ

1191 Budapest, Teleki u. 50.
Tel.: 282-9736, 282-9826
Fax: 282-9752/0113
e-mail: kmo@kispest.hu
honlap: www.kmo.hu

Nyitva tartás:

hétfő-péntek: 8.00-21:00
szombat-vasárnap: rendezvénytől függően