Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Prevenció

A KMO Művelődési Központ és Könyvtár "Mondj nemet!" Komplex Prevenciós Programja a Kispesti Gyermekjóléti Központ együttműködésével már 1997 óta működik sikeresen. A szociális területen akkredetiált képzés mellett a program keretében iskolai interaktív drogprevenciós előadásokat tartunk, és lehetőség van a K.I.A.B.Á.L prevenciós társasjáték kiprobálására.

K.I.A.B.Á.L. képzésről
K.I.A.B.Á.L. Bűn- és Áldozattá válást megelőző, valamint drogprevenciós társasjáték-vezető képzés
A program engedélyszáma: T-05-032/2021.

Szociális területen AKKREDITÁLT KÉPZÉS

A Kispesti Gyermekjóléti Központ, a Kispesti Rendőrkapitányság és a KMO Művelődési Központ „Mondj Nemet! Prevenciós programja kidolgozott egy komplex bűnmegelőzési és drogprevenciós, K.I.A.B.Á.L. nevű társasjátékot, amely teljes körű prevenciót képes megvalósítani 5-8. osztályos diákok számára. A társasjáték a következő témákat öleli fel: bűnügy, áldozattá válás, iskola/szabadidő, drogprevenció.

A játék szakszerű levezetéséhez a jelentkezők egy 3 napos képzés keretén belül elsajátíthatják a témakörökhöz kapcsolódó információkat. A képzés gyakorlati vizsgával zárul, melyen a játék szakszerű levezetést kell bemutatniuk a résztvevőknek. A képzésen résztvevők egy módszertani füzetet kapnak a társasjáték mellé segítségül. Ezt az anyagot a későbbiekben is használni tudják majd a játék önálló levezetése során. A komplex bűnmegelőzési program eredményeként várható, hogy a gyermek és ifjúsági korcsoportok körében csökkenhet az áldozattá válások, illetve a bűnelkövetések száma.

A szociális területen akkreditált K.I.A.B.Á.L. Bűn- és Áldozattá válást megelőző, valamint drogprevenciós társasjáték-vezető képzés szociális területen tevékenykedő szakembereknek választható továbbképzés, melynek továbbképzési értéke 40 pont.

Az akkreditált 35 (30 óra +5 óra vizsga) órás képzés ára: 60.000,- Ft mely magában foglalja a K.I.A.B.Á.L. társasjátékot is.

A program keretében érzékenyítő előadásokat szervezünk középiskolások és általános iskola 7-8. osztálya számára. A kispesti KEF-fel együttműködve a tavasz folyamán a Nézőművészeti Kft. két darabját: A kábítószer függőséget feldolgozó A gyáva, és az iskolai zaklatás folyamatát bemutató 7 nap című színházi produkciókat kívánjuk bemutatni a fiataloknak.

Jelentkezés és bővebb információ:
Kisberk Ágnes, email: kepzeskiabal@gmail.com

További információ:

Szűcsné Gajárszky Vera, tel.: 282-9752/0106 m., email: szucsne.vera@kmo.kispest.hu
A K.I.A.B.Á.L. prevenciós társasjátékról
A komplex bűn-, áldozattá válás megelőzési és drog prevenciós program célja az áldozattá válás, a drog fogyasztás és bűnelkövetés megelőzése. További célunk, hogy a gyerekek a játékon keresztül megbeszélhessék a szakemberekkel az őket foglalkoztató kérdéseket akár az áldozattá válás, akár a bűnmegelőzés vagy a drog témakörében. A társasjáték által nem kizárólag ismeretekre tesznek szert a gyerekek, hanem saját élményeiket is megoszthatják másokkal, bátran elmondhatják véleményüket. A társasjáték négy témát ölel fel: bűnügy, drog, áldozattá válás és iskola / szabadidő. A bűnügyi kérdések főbb témái: rongálás, lopás, garázdaság, testi sértés. Az áldozattá válás kérdések főbb témái: áldozattá válás elkerülésének módjai, helyes viselkedési módok, teendő áldozattá válás esetén.

Az iskola / szabadidő kérdések főbb témái: iskolai hiányzások, magántanulóság, segítő szervezetek munkái, gyermekvédelem, hasznos szabadidő eltöltés. A drog kérdések főbb témái: drogfogyasztás veszélyei, legális drogok káros hatásai, hogyan ismerjük fel a drogfogyasztót, a segítség formái.

Az egészségfejlesztést szem előtt tartva nem csak az illegális, hanem a legális drogokról (gyógyszer, cigaretta, alkohol), illetve a helyes táplálkozásról és a rendszeres testmozgás élettani és pszichés előnyeiről is beszélgetünk a gyermekekkel, fiatalokkal a társasjáték során.

A játék 2 tanóra.

Programsorozatról bővebb információ:
Szűcsné Gajárszky Vera, tel.: 282-9752/0106 m., email: szucsne.vera@kmo.kispest.hu

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!