Quantcast
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Intézmények
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
Sanzon+ Rendezvény
2021. augusztus 30. hétfő 19:00
KMO

Augusztus 30-án, 19 órától a sanzon kapja a főszerepet a KMO-ban, hiszen Bardóczy Attila és Dinya Dávid 75 perces ingyenes műsorában francia sanzonokat hallhatnak az érdeklődők a KMO színpadán.

Az esten a francia sanzon, a komolyzene és a magyar irodalom kapcsolata jelenik meg a sanzonok és az irodalmi szemelvények megszólaltatásával, zenés és prózai improvizációkkal tűzdelve.  Az utazás főszereplői többek között Ady Endre, Édith Piaf és Johannes Brahms Bardóczy Attila és Dinya Dávid hangjain.

Rendezvényünk a Köszönjük Magyarország! támogatásával valósul meg!


A műsor időtartama: 75 perc
A belépés díjtalan!


Az előadókról bővebben
BARDÓCZY ATTILA
színművész. Az Operettszínház tagja. 1983-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Horvai István osztályában, majd a frissen alakult Rock-Színházhoz szerződött, ahol a musical-irodalom számos főszerepét (Evita, Jézus Krisztus Szupersztár, A nyomorultak, Miss Saigon, Sztárcsinálók stb.) játszotta nemcsak idehaza, hanem Németország számos jelentős színpadán. Ezzel párhuzamosan az operettirodalom nagy szerepei is megtalálták (Csárdáskirálynő, Sybill, Leányvásár, Denevér, Luxemburg grófja). A Rock-Színház megszűnését követően a Budapesti Operettszínház szerződtette, ahol további jelentős szerepet játszott és játszik mind a mai napig (Crazy for You, Van, aki forrón szereti, Mozart, A szépség és a szörnyeteg, Abigél). A sanzonokhoz és a francia nyelvhez való kötődését az Algériában eltöltött gyerekkori évei határozzák meg. A színpadi szerepek mellett mindig szívügyének tekintette a francia sanzonok életbentartását. 1996-ban a Párizsi Nemzetközi Sanzonversenyen elhozta a legjobb külföldi előadó díját. Az elkövetkező években megjelent egy-egy lemeze a Hungaroton és a Fonó kiadásában. Rövid kitérőként a popszakmában a GM49 együttes 1985-ös Digitális Majális című nagylemezén Gérard nevű szólistájaként énekelt (Brékó, brékó!).

DINYA DÁVID jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktorjelöltje, korábban ugyanitt szerezte diplomáit Karmester-karvezetés, majd Zenetanári szakokon Zeneszerzés minorral. Koncertezett külföldön – leginkább Németországban (Hello, Dolly!, Orfeusz az Alvilágban), Franciaországban, Belgiumban és Hollandiában (Offenbach: Hoffmann meséi) – és itthon – főleg a Zeneakadémián, a Müpában és a BMC-ben – egyaránt. Az első két hazai helyszínen vezethetett már saját műsort is (A szerelmes királynő, A felesleges karmester). Ötletgazdája A felesleges... című sorozatnak. A kortárs művészetek elkötelezettjeként rendszeresen lép fel balettosokkal, kortárstáncosokkal színpadon és kiállításmegnyitókon is. Zenei tanulmányai folytatása mellett már kisiskolás kora óta foglalkozik a film- és az egyéb – leginkább a vizuális – művészetek művelésével, a mai napig rendez és fényképez, elsősorban komolyzenei tartalmú rövidfilmeket, reklámokat, videoklipeket, kísérleti- és játékfilmeket. A képpel és a hanggal való tevékenységeit elsősorban filmzeneszerzői és színpadi kísérőzenei munkásságai során ötvözi. Emellett narrátorként, műsorvezetőként, szinkronszínészként, zenei rendezőként, rendezőasszisztensként dolgozik. Rövid- és hosszútávú céljai között kulcsfontosságú helyet foglal el a kortárszenének a különböző művészeti ágazatokkal, elsősorban a tánc- és a filmművészettel való legmagasabb szintű egyesítése. A két művész találkozása egy korábbi produkcióhoz nyúlik vissza (Stravinsky: A katona története, Müpa). Ez a találkozás egy egymást inspriáló művészi és szakmai kapcsolat kezdetét jelentette.

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!