Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
Gyermekszínházi bérlet - 2023 ősz Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
KMO

GYERMEKSZÍNHÁZI BÉRLET 2023 ŐSZ
óvodások és kisiskolások számára

 


 

10.03. I K I 9.15, 11.00, igény szerint: 10.04. I SZ I 9.15 és 11.00
A SZÉKELY LEGÉNY ÉS AZ ÖRDÖG (zenés mesejáték) – Szép Ernő Színház

A székelylegény házasodna, de nincsen hozzá pénze. Elszegődik hát az ördöghöz szolgálatba. Sok-sok furfang segítségével le is telik a szolgálat, és a szerelmesek egymáséi lehetnek. Végül még a leány anyja is táncot jár a lakodalomban. Mindezt sok dal kíséretében izgulhatják végig a nézők.


 

11.07. I K I 9.15, 11.00, igény szerint: 11.08. I SZ I 9.15 és 11.00
HAMUPIPŐKE (zenés mesejáték) – Pesti Művész Színház

A jól ismert történet most két mai magyar szerző tolmácsolásában elevenedik újjá. Gyönyörű dalokkal, tehetséges, fiatal énekes színészekkel, gyönyörű díszletek között, újszerű tolmácsolásban.


12.05. I K I 9.15, 11.00, igény szerint: 12.06. I SZ I 9.15 és 11.00
TÉLAPÓ KARÁCSONYA (zenés mesejáték) – Hókirálynő Meseszínpad

Nyuszi Gyuszi és Sün Saci vidáman játszanak az erdei tisztáson, amikor eszükbe jut, hogy ma van a nagy nap, amikor megérkezik a Télapó, és hozza a sok ajándékot a gyerekeknek. Nagy izgalommal elkezdenek készülődni, hogy minél szebben várják az ünnepet. Ám Róka Ricsi, a sompolygó gazfickó elcseni a karácsonyfadíszeket, hogy borsot törjön az orruk alá. Ekkor odaröppen Varjú néni, aki elmeséli, hogy ő már látta a Hótündért, aki itt lebeg a fenyőfák között, és keresi a legszebben feldíszített fát, hogy arra helyezze a varázscsillagját. Sün Saci elmeséli neki, hogy eltűntek a fenyődíszek és most nagy bajban vannak, mert nem tudják méltóképpen várni a Télapót. Varjú néni jó tanácsaival sikerül csillogóvá varázsolni a fenyőfát éppen jókor, mert már hallani a száncsengőt amint közeledik az erdőben. Végre megérkezik a Télapó, aki megdicséri a gyerekeket a gyönyörű fa láttán. A hosszú úton nagyon elfáradt, mert egyedül kellett húznia a szánját, s mivel már esteledik, elmegy lepihenni, hogy másnap frissen indulhasson tovább. A szánt süniék háza mellett hagyják az eresz alatt, mert nem fér be az ajtón, s ez okozza a legnagyobb bajt, mert az éj leple alatt a ravaszdi róka elviszi a szánt a sok-sok ajándékkal együtt. A Hótündér csodás hóesést varázsol az erdőben, és gyönyörű reggelre ébrednek a barátok. Hogy miként sikerül visszaszerezni Télapó szánkóját, - megtudhatják a gyerekek az előadáson.


 

Belépődíj: 1.000,- Ft/előadás, bérlet: 3.000,- Ft/3 előadás (a kísérőknek díjmentes)

Kérjük a nevelési és oktatási intézményeket, hogy szeptember 15-ig küldjék el jelentkezésüket az előadásokra.


További információ és jelentkezés:
P. Tóth Erzsébet, tel.: 282-9752/0106 m., email: p.toth@kmo.kispest.hu

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!