Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
VASÚTMODELL KIÁLLÍTÁS 2023 Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
KMO
A kiállítás különlegessége, hogy szombaton 17-18 óra között és vasárnap 16-17 óra között "esti üzemmód" bemutató keretén belül láthatják a látogatók az terepasztalokat.

 

VASÚTMODELL KIÁLLÍTÁS

Kiállítás, irányítható terepasztalok és vásár várja az érdeklődőket 2023.október 27. és 29. között a KMO-ban a Széchenyi Vasútmodellező Klub és a Élő Mini-Világ Környezetvédelmi Alapítvány jóvoltából.


A Széchenyi Vasútmodellező Klub azt a célt tűzte ki, hogy a lehető legmagasabb színvonalon népszerűsítse a vasútmodellezést az érdeklődők körében, méghozzá nem is akármilyen formában! Egy Magyarországon teljesen új irányvonalat létrehozva városi vasút modellezésébe vágott. Így kezdődött meg egy modul rendszerű klubterepasztal építése, melynek fő motívuma: a villamos. Jelenleg Magyarországon eme klub büszkélkedhet a leghosszabb ilyen jellegű terepasztallal és a legváltozatosabb villamos járműállománnyal.

Klub másik fő tevékenysége a keskeny nyomközű vasút modellezése. Elsősorban a magyar gazdasági vasutak témájában vannak igazán szép alkotásaink, emléket állítva a 60-as és 70-es évek időszakának.

A vonalak folyamatosan bővülnek, újabb és újabb motívumokkal téve egyre érdekesebbé, szórakoztatóbbá a rendszert, melyet minden kiállításukon másképp építenek össze.

Klub a villamos és a H0e modulrendszere mellett számos kisebb-nagyobb terepasztallal is büszkélkedhet, melyek több építési nagyságban előfordulnak – mint például a méltán népszerű LGB. Ezek egy része a klub tagjainak saját munkája, amelyek azonban ugyanúgy részt vesznek kiállításaikon, akárcsak moduljaik.

A terepasztalok egy része interaktív, azaz a látogató kezében van az irányítás, jellemzően gombnyomásra – elsősorban a gyermekek örömére.

Időpontjai: 

 

Belépődíj:

2.000,- Ft (felnőtt)
1.500,- Ft (gyerek)
5.000,- Ft (családi - 3 fő)
900,- Ft (kedvezményes jegy óvodai, iskolai csoportoknak)

Csoportos jelentkezés és további információ:
tel.: 282-9752/0112 m, email: informacio@kmo.kispest.hu 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!