Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Tanfolyam Főoldalra Vissza
OBSITOS FÚVÓSZENEKAR (próbanap) Klub
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
KMO

 A kerületünkben egyesületi formában működik az Obsitos Fúvószenekar

Céljuk a szabadidő hasznos eltöltése mellett, hogy tovább népszerűsítsék, ápolják és átörökítsék a magyar fúvószenei hagyományokat, örömüket leljék a hangszeres játékban, az együtt zenélésben. Tagjai elsősorban egyenruhás zenekarok nyugállományba vonult hivatásos fúvós zenészei. Az elmúlt években egyre több fiatal csatlakozott hozzájuk.

Több sikeres koncerttel, térzenével büszkélkedhetnek. Rendszeres szereplői Kispest kulturális rendezvényeinek, falunapoknak, jótékonysági rendezvényeknek, városünnepeknek.

Próbáikat a KMO Művelődési Központban tartják, heti rendszerességgel hétfőn 17-19 óráig.A zenekar várja képzett fúvószenészek jelentkezését:
Horváth György
tel.: 20/253-2420
email: seculuss@freemail.hu


Romániában vendégszerepelt a Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház Obsitos Fúvószenekari Egyesület!
A 75. születésnapját ünneplõ rétyi Kováts András Fúvósegyesület meghívásának tett eleget a KMO Obsitos Zenekara 2010. július 17-18. között. A rétyi fúvószenekari találkozóra az Obsitos Zenekar mellett egy szlovák zenekar is meghívást kapott. Zenekarunk az elsõ napon koszorúzási ünnepségen közremûködött, térzenét adott Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön, majd zenés felvonuláson örvendeztette meg közönségét magyar zenei programjával. A Rétyi Fúvószenekari Találkozó a közremûködõ 9 fúvószenekar és mazsorett csoport felvonulásával kezdõdött, majd estig folyamatos koncertek szórakoztatták a közönséget. Az Obsitos Zenekar koncertje zárta a programsorozatot, amelyen a közönség felállva és vastapssal köszönte meg a magyar zenei programot. Az Obsitos Zenekar szakmai munkájáról, kiemelkedõ magyar zenei programjáról még a helyi televízió és a sajtó is hírt adott. Az Obsitos Zenekar képviselõje a záró rendezvényen köszönetet mondott a meghívásért, majd tolmácsolta Kispest polgármesterének, alpolgármesterének, a KMO igazgatójának és a kerület lakóinak szívélyes üdvözletét. A rétyiek vendégszeretetét, a rendezõk és szervezõk nagyszerû munkáját méltatva átadták a Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház Obsitos Fúvószenekari Egyesület zászlaját.

Az Obsitos Zenekar ezúton köszöni meg Kispest polgármesterének, alpolgármesterének és a KMO igazgatójának mindazt a segítséget, amellyel lehetõvé tették az Obsitos Zenekar romániai vendégszereplését.

Sepcsik Sarolta

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!