Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
KÖNYVBEMUTATÓ - HORVÁTH PÉTER: Szabad szemmel Rendezvény
2022. január 26. szerda 18:00
KMO

Horváth Péter fotóművész életútját megjelenítő Szabad szemmel című könyv bemutatójára kerül sor 2022. január 26-án, szerdán18 órától, a KMO-ban.

Horváth Péter ahhoz a generációhoz tartozik, amelyik a hetvenes évek végén alapvetően új hangot hozott a magyar fotókultúrába akár az újságok felületein, akár a kiállítóterek falain. Az előző nemzedék feladata volt megteremteni a professzionális fotografálást és annak intézményrendszerét, megtisztogatni a fotózást a nyomasztó szocreál és a zavarba ejtő "magyaros" hagyománytól. Horváth Péterék kihívása a képi autonómia elfogadtatása volt.

Horváth Péter fotóművész – Portréfilm Horváth Péter fotóművészről:


Amatőr fotográfusként kezdte Baján, aztán megjárta a Magyar Távirati Irodát, több szerkesztőséget - köztük az önálló fotóriport sikerre vitelével próbálkozó nevezetes Képes7-nél is dolgozott a nyolcvanas évek végén -, immár két évtizede pedig gondosan kidolgozott sorozatok révén az autonóm fotográfia egyéni útjait járja. Amire vállalkozunk: egy nagy tehetségű, csendes, érzékeny művész varázslatainak bemutatása. Teljességről szó sem eshet. Ha csak a riporter Horváth Péterre gondolunk: több évtized, átlag heti egy riport, riportonként ötven vagy száz kép - a művelet eredménye százezres. Ebben a könyvben meg ha kétszázötven kép kaphat helyet. De útkereséseiből, tematikus kezdeményezéseiből sem fér ide minden. Sok téma, sok megközelítés foglalkoztatta. Ezért a könyv első felében néhány kedvenc képet találnak, de azután a nagyobb ciklusok következnek, amelyek mögött még további fontos alkotások tucatjai lapulnak.

További infromáció:
Rácz Attila, tel.: 282-9752/0102 m., email: racz@kmo.kispest.hu

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!