Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
DÉRYNÉ SZÍNHÁZBÉRLET - 2022 TAVASZ Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
KMO

Három világhírű film, három nagyszerű vígjáték a KMO tavaszi színházbérletében!

A tavaszi bérlet keretében ismét három színházi délutánnal és egy díjmentes kabaré előadással készülünk. Három világhírű film, három színpadi adaptáció. Ez jellemzi a 2022-es év tavaszi színházi kínálatát. Jegyvásárlással és bérletértékesítéssel kapcsolatos bővebb információhoz kattintson ide.

*AJÁNDÉK ELŐADÁS! Akik 2022. február 5-ig megvásárolják az új, 2022-es tavaszi színházbérletüket, azok részt vehetnek a 2022. május 8-i TISZTA KABARÉ, avagy a Rádiókabaré gyöngyszemei című előadáson is!

Bővebb információért kattintson az előadás nevére:
02.06. I V I 15.00 // Neil Simon: FURCSA PÁR
03.06. I V I 15.00 // Bernard Slade: MÉG EGYSZER, VELED, UGYANITT!

04.03. I V I 15.00 // Bacsó Péter: A TANÚ

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS ITT

Neil Simon Furcsa pár c. 1968-ban készült amerikai filmjét valószínű nagyon sokan ismerik. A filmvígjátékban olyan színésznagyságok játszottak, mint Walter Matthau, vagy Jack Lemmon. A Körúti Színház új bemutatójában most a film a KMO színpadán kel életre.

Bernard Slade (Same Time, Next Year), Jövőre veled ugyanitt c. 1978-ban készült amerikai filmjét sem kell bemutatni a nagyközönségnek. A romantikus dráma folytatását most színpadon követhetjük nyomon a Pinceszínház jóvoltából.

Bacsó Péter A tanú c. filmje az egyik legismertebb kultuszfilm, digitalizált változata még a 2019. évi cannes-i filmfesztiválra is kijutott. Olyan szállóigék hangzottak el a filmben, mint: „a nemzetközi helyzet egyre fokozódik”, vagy „az élet nem (egy) habostorta”, „Magyar narancs. Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk!" Filmregény, film és színdarab. A Körúti Színház ismert és népszerű színművészei idézik most meg a filmbéli karaktereket, az 50-es éveket.

 


2022. február 6. vasárnap 15.00
NEIL SIMON: FURCSA PÁR
a Körúti Színház előadása
vígjáték

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Forró nyári éjszaka. Oscar Madison (jóképű, elvált, 43 éves) nyolcszobás lakásában vagyunk, a New York-i Riverside Drive-en. Jó hangulatú pókerparti zajlik, de a játszmát megszakítja Félix (ideges, vibráló, 44 éves) késői érkezése, akit felesége előző este kirúgott otthonról.”

Ez az első szerzői utasítás Neil Simon legendás vígjátékában.

Oscar befogadja szomorú barátját, akit előző este kirúgott a felesége. De vajon hogy bírják majd az együttélést, ha Oscar az életet végletekig szerető férfi, Félix pedig neurotikus és hihetetlenül rendmániás? Oscar három hét együttélés után az idegösszeroppanás szélére kerül, Félix pedig talán még sosem volt ilyen jól.

Neil Simon megcsinálta! Tökéletes komédiát alkotott, amiben lehetőséget ad két remek színésznek, hogy a főszerepben életük egyik legnagyobb alakítását hozzák. Pörgős, vidám és életigenlő színdarab, ami felvidítja és helyrebillenti a nézőt, ha éppen rossz passzban van. Recept nélkül kiváltható, rossz hangulat ellen (is) kötelezően ajánlott darab.


Szereposztás:

 

Felix Unger - Janklovics Péter
Oscar Madison - Oroszi Tamás
Murray - Pecsenyiczki Balázs
Speed - Faragó Ádám
Vinnie - Nagy Dániel
Gwendoline O’Pigeon - Karaivanov Lilla
Cecily, a nővére - Malik Édua


Rendezte: Galambos Zoltán

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.


2022. március 6. vasárnap 15.00
BERNARD SLADE: MÉG EGYSZER, VELED, UGYANITT!
a Ferencvárosi Pinceszínház előadása
romantikus vígjáték

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

A nagy sikerű Jövőre, veled, ugyanitt című darab folytatásában - a fiatal és a középkor első évtizedei után - tovább követhetjük Doris és George történetét. A titkos szeretők nem mindennapi szerelme kiállta az idők próbáját. Öröm és bánat, születés és halál, betegség és egészség egyaránt szegélyezte kapcsolatuk rögös útját. Külön világban és más helyzetben zajló életük, évente csupán egyszer, egy hétvége erejéig kapcsolódik össze egy szállodai szoba falai között, immár évtizedek óta. Lehet, hogy pont ez a kapcsolatuk tartósságának titka? Az idő múlását azonban ők sem úszhatják meg. A művészházaspár számára pikáns helyzetet teremt a darab, hiszen a magánéletükben közel 35 éve házasok, a színpadon ugyanakkor egy régóta fenntartott, világtól elrejtett szeretői viszony titkait tárják elénk.

 

Szereposztás:

Doris - Vándor Éva
George -
Harmath Imre
Rendező: Gulyás Hermann Sándor


Tervezett időpont!
2022. április 3. vasárnap 15.00
BACSÓ PÉTER:  A TANÚ
a Körúti Színház előadása

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Bizonyára kevesen vannak azok, akik nem ismernék Pelikán József történetét A tanú c., Bacsó Péter által rendezett filmből. Az 1950-ben készült film eleinte tiltólistára került, majd megindult a nemzetköri hírnév felé. Volt már színpadi változata, 2021-bena Körúti Színház vállalkozott arra, hogy bemutatja.
 

Szereposztás:

Pelikán József - Kerekes József
Virág elvtárs - Kautzky Armand
Dániel Zoltán - Oroszi Tamás
Bástya elvtárs - Pecsenyiczki Balázs
Gogolák elvtársnő - Karap Dia
és sokan mások

Rendezte: Galambos Zoltán
   


Belépődíj:

Bérlet 3 előadásra

I. helyár: 9.600,- Ft (1-6.sor)
II. helyár: 8.700,- Ft (7-12.sor)
III. helyár 8.100,- Ft (13-16.sor)

Jegyek (3.200 - 2.900 - 2.700 Ft-os áron) alkalmanként is kaphatók az előadásokra!


A bérletek tervezett értékesítése:

Bérlet és jegyárusítás új vásárlók részére: 2021. december 13-tól!

Az időpont és műsorváltoztatás jogát fenntartjuk! 

További információ: P. Tóth Erzsébet, tel.: 282-9752/0106 m., email: p.toth@kmo.kispest.hu
(bérlettel, jegyvásárlással kapcsolatban információ: Svanyova Zsuzsa, tel.: 282-9752/0112 m., email: informacio@kmo.kispest.hu)

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!