Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
Szeptemberi programok a Wekerlei Könyvtárban Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
Wekerlei Könyvtár

2021. szeptemberben a következő programokkal várjuk az érdeklődőket a Wekerlei Könyvtár tagintézményünkbe.

 

2021. ÉVI SZEPTEMBER HAVI PROGRAMOK

ÜNNEPI KÖNYVHÉT KÖNYVSOROLÓ
Időpont: 2021. szeptember 2-5., csütörtök-vasárnap - online program

Az Ünnepi Könyvhét a kortárs irodalom legnagyobb fesztiválja, amit idén 92. alkalommal rendez meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése.

Az Ünnepi Könyvhétideje alatt a könyvheti listán szereplő új könyvekből kínálunk Olvasóinknak online könyvajánlót. Spiró György, Tóth Krisztina, Háy János, Géczi János, Szvoren Edina, Závada Péter, Simon Márton legújabb könyveinek rövid ajánlóival várjuk az érdeklődőket a könyvtár honlapján és Facebook oldalán keddtől csütörtökig.


VERSBARÁTOK KLUBJA ŐSZI HANGULATBAN
Ősz versszakokban
Időpont: 2021. szeptember 10., péntek 16.00-17.30
Klubvezető: Juhász Magda
Az ősz szépsége számos magyar költőt ihletett meg, ahogy Petőfi írja, „Itt van az ősz, itt van ujra, s szép, mint mindig, énnekem”. A szeptemberi klubfoglalkozás keretében az őszi verseké lesz a főszerep. A klubtagokkal közös felolvasással és versmegosztással elevenítjük meg a költészet csodálatos őszi hangulatképeit, az őszi tájak, érzések, versek varázslatos világát.Várunk minden verskedvelőt a témához kapcsolódó versekkel és saját költeményekkel.
„Kunyhóm falán azőszmosolya táncol,barátaim a fák s a farkasok.” (Szabó Lőrinc)
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.


WEKERLEI VILÁGJÁRÓK
Fotós séta Tatán, a vizek városában
Időpont: 2021. szeptember 17., péntek - online program

Tata minden évszakban kedvelt kirándulási helyszín, és bármely korosztály számára kellemes élményeket nyújthat.A város közepén lévő csodaszép Öreg-tó partján áll az ódon tatai vár. A tavat körbe lehet sétálni, kerékpározni, és különféle vízisportokra is van lehetőség. Érdemes megnézni az Esterházy-kastélyt, a romantikus Angolkertet a Cseke-tóval, a műromokkal és a kastéllyal. A vízimalmokat sem érdemes kihagyni! A Cifra-malom az 1960-as évek végéig használatban volt, ma már műemlék. Sok érdekesség van még a városban, többek között a katolikus plébániatemplom, a Kálvária-domb a kilátótoronnyal és a Geológus kerttel, a Harangláb, a Kapucinus templom és a Kőfaragó-ház. A Tatai Fényes Tanösvény egész évben látogatható, páratlan növény- és állatvilága a kicsik és nagyok számára is különlegesség. Tata környéke is bővelkedik a látnivalókban és programlehetőségekben.

A könyvtárosok által készített fotók ízelítőt nyújthatnak a város szépségeiből. A képek a Könyvtrá honlapján és a Facebook oldalán tekinthetőek meg.

Kellemes virtuális kirándulást kívánunk mindenkinek!


A NÉPMESÉK NAPJA - PÉNTEK ESTI MESÉK
Mesés diavetítés
Időpont: 2021. szeptember 24., péntek

Benedek Elek születésére emlékezve a népmesék napját ünnepeljük mesés diavetítéssel a KMO Wekerlei Könyvtárban. Szeretettel várjuk a kicsiket és a nagyokat egy izgalmas filmvetítésre. A kellemes, szórakoztató és játszva tanító diafilmnézés olyan, mint Aladdin csodalámpája, csak elkezdjük nézni a filmet, és ott lehetünk, ahol éppen szeretnénk. Repüljünk együtt távoli országokba, palotákba, akár a sárkányok földjére!

A mesék után közös kézműveskedés keretében tehetik próbára ügyességüket a gyerekek.

A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.


A NÉPMESÉK NAPJA
Népmesék óvodás és iskolás csoportoknak
Időpont: 2021. szeptember 30., csütörtök

A nagy mesemondó, Benedek Elek születésnapján „mesés” felolvasó órát tartunk kispesti gyermekcsoportoknak a KMO Wekerlei Könyvtárban.Csütörtökön délelőtt óránkénti váltásokkal várjuk az óvodás és általános iskolás csoportokat. Meghívott vendégeink, előadóink gyönyörű népmesékkel teszik emlékezetessé és tartalmassá a gyerekek számára ezt a különleges napot.

A programon a részvétel díjtalan, de csoportos regisztrációhoz kötött! Regisztrálni szeptember 16-ig lehet a könyvtár alábbi elérhetőségein.További információ:
Telefon: 06-1-282-9634
Honlap: https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Email: konyvtar@kmo.kispest.hu
Facebook: Könyvtár Wekerlei (https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar/)

  Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!