Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
MICIMACKÓ SZÍNHÁZBÉRLET - 2021 ŐSZ Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}

GYERMEKSZÍNHÁZI ELŐADÁSOK

MICIMACKÓ SZÍNHÁZI BÉRLET
Óvodás és kisiskolás korú gyermekek részére

2021. október-december között három előadás, kedden
(óvodai, iskolai igényektől függően kedden: 9.15 és 11.00)

Három izgalmas zenés meseszínházi előadást kínálunk az óvodásoknak és a kisiskolásoknak, összevont gyermekszínházi bérletünk keretében. A három előadás között lesz egy háromdimenziós háttérvetítéssel gazdagított Mátyás-mese, amely olyan érzetet ad, mintha például mi is az erdőben sétálnánk, vagy a palotában mi is ott lennénk, továbbá lesz egy hagyományos, kedves, tanulságos mesetörténet egy kíváncsi kislányról, Panniról, aztán a karácsonyhoz közeledve végül lesz egy fantasztikus amerikai filmből ismert történet, mely a jó és a rossz emberi tulajdonságokról szól a Grincs meséjén keresztül.

Változás! Az előre meghirdetett Mátyás király mézbora című darab helyett október 5-én és 6-án A Világszép Nádszálkisasszony zenés mesejátékkal érkezik a Nektár színház a KMO-ba. 


ELŐADÁSOK


2021. október 5. kedd 9.15 és 11.00
Nektár Színház: A Világszép Nádszálkisasszony
zenés mesejáték

A magyar népmese irodalom egyik klasszikus gyöngyszeme a Világszép Nádszálkisasszony. Mint minden népmesének, ennek is több variációja ismert; mi a Benedek Elek-féle változatra támaszkodva hoztuk létre a mese színpadi változatát.

Vajon megtalálja-e a királyfi a Világszép Nádszálkisasszonyt, akit egy boszorkány őriz a világvégén még egy sánta arasszal is túl, a Fekete-tenger hetvenhetedik szigetén egy nádszálba zárva? S ha megtalálja, vajon ki tudja-e szabadítani? Vajon kiállja-e a rá váró próbákat, hogy elnyerhesse őt feleségül?

A mesejáték őrzi a népmesék nyelvi világát, a benne felcsendülő dalok a hagyományos népzenét – mai hangszerelésben.

Fotó: nektarszinhaz.hu


2021. november 9. kedd 9.15 és 11.00
Szabad Ötletek Színháza: Pöttyös Panni
zenés mesejáték

Pöttyös Panni Meseország legkíváncsibb kislánya. Pontosan olyan, mint mi voltunk, vagy amilyenek szüleink voltak kiskorukban. Mindaz a csodálatos dolog megtörténik vele, ami bármelyik másik gyerekkel. A mesében titkos kulcs rejtőzik, s megtalálójának kívánságai teljesülnek. Így változik színről színre minden. Meglátogathatja Modula Csillát a világűrben, találkozik a Bolondos Szerszámokkal, igazi barátra lel Petiben. A végén rájön egy nagy igazságra is, hogy a barátságnál, a szeretetnél, az otthon melegénél és Imama sütijénél nincs jobb a világon. (Fotó: színház)


2021. december 14. kedd 9.15 és 11.00 és december 15. szerda 9.15
Pesti Művész Színház: Grincs, aki elrabolta a karácsonyt
zenés mesejáték

Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről... Grincs magányosan éldegél barlangjában a Kobak hegyen, egyetlen társasága hűséges kutyája, Max. A barlang tele van mindenféle találmánnyal és szerkentyűvel, melyek a házigazda mindennapi kényelmét szolgálják, így Grincs csak akkor látja szomszédait Kifalván, amikor kifogy az élelemből. Kifalva minden évben karácsonykor megzavarja hősünk magányát az évről évre egyre nagyobb, fényesebb és hangosabb ünnepléssel. Amikor a Kik bejelentik, hogy idén háromszor nagyobb lesz a karácsony, Grincs rájön, hogy csupán egy módon biztosíthatja a csendet és a békességet: el kell lopnia a karácsonyt. Úgy dönt tehát, hogy Mikulásnak adja ki magát, sőt, terveihez csapdába ejt egy nyafka rénszarvast is, hogy legyen, aki húzza a szánját. Eközben odalent Kifalván Cindy-Lou Ki, egy kislány, akiben túlcsordul a karácsonyi vidámság, a barátaival azt tervezi, hogy csapdába ejti a karácsonyi köreit rovó Mikulást, hogy megköszönhesse neki a sok segítséget, amit túlterhelt édesanyjának nyújt. Ahogy közeledik a karácsony, félő, hogy a jó szándékú terv ütközni fog Grincs jóval ármányosabb ügyködésével... (Fotó: színház)

 A mesejátékok időtartama kb. 50 perc.


Belépődíj:

Bérlet a három előadásra: 2.700,- Ft, alkalmanként 1.000,- Ft/fő/ea.
(a kísérő pedagógusoknak díjtalan)
Kérjük a nevelési és oktatási intézményeket, legkésőbb 2021. szeptember 15-ig jelezzék részvételüket az előadásokra!

 

Bővebb információ, előzetes jelentkezés:
P. Tóth Erzsébet, tel.: 282-9752/0106 m., email: p.toth@kmo.kispest.hu
(bérlettel, jegyvásárlással kapcsolatban információ: Svanyova Zsuzsa, tel.: 282-9752/0112 m.,email: informacio@kmo.kispest.hu)

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!