Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
ONLINE! Költészet napja 2021 Rendezvény
2021. április 11. vasárnap

A magyar költészet napját április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük.

I. Kávészünet zenés-irodalmi műsor

A KMO Művelődési Központ és Könyvtár a Kávészünet zenekart kérte fel erre az alkalomra, hogy egy különleges zenés-irodalmi műsorral tisztelegjünk a magyar líra előtt. Előadásukban a klasszikus és kortárs költők versei egyaránt szerepelnek. A zenés-irodalmi műsor április 11-én, 10 órától lesz megtekinthető ezen az oldalon.

 

II. Zelk Zoltán - Tavaszi mese

A Költészet napja alkalmából a Kávészünet zenés-irodalmi percei mellett, Zelk Zoltán: Tavaszi mese című videóját ismételjük meg Urbán Andrea kispesti színművésznő tolmácsomlásában.

III. Csukás István rajzpályázat

Az idén a 85 éve született és egy éve elhunyt Csukás Istvánra, a Kossuth-díjas, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas, Andersen-díjas magyar költőre, íróra is emlékezünk a Költészet napján. A Kossuth-díja átadásának méltatásakor
kiemelték: „magas színvonalú költészetéért, közvetlen szavú, ember- és természetszeretetre nevelő műveiért és a kortárs gyermekirodalom megújításáért”. A KMO Művelődési Központ és Könyvtár rajzpályázatot hirdet kisiskolások (7-11 év) részére.

A Csukás István rajzpályázatról bővebb információt itt olvashat:

Rajzpályázat

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!