Rendezvény Főoldalra Vissza
ONLINE! SÁGI SZILÁRD ELŐADÁSA
Rendezvény
2021. február 24.
szerda 19:00További időpontok
Bezár
További időpontok
2021. február 24. szerda 19:00 -
2021. március 24. szerda 19:00 -

fotó: Kispest Magazin

TALÁLKOZÁSOK SÁGI SZILÁRDDAL, A
KISPESTI GASZTROKIBICCEL

Fortélyok, tanácsok, fogások nem csak konyhatündéreknek

Játsszunk, főzzünk, okosan!

Időpontjai:
2020. december 9., 2021. január 13., február 24., március 24. szerda 18.00

 

 


Aktuális online előadások:


2021. január 13. szerda 19.00

 ONLINE!  SÁGI SZILÁRD gasztrokibic online előadása

Új év, új fogadalmak!

Mitől mentes a mentes, mentesen is ízletesen

 

Sági Szilárd Kispesten élő gasztrokibic. A népszerűséget számára a televíziós sorozat, a Hal a tortán gasztro-reality hozta meg, amelynek keretében a műsorban részvevő ismert embereknek adott tanácsokat. Egy másik tévécsatornán főzőshowban, majd a Kétszersült c. gasztromagazinban is láthattuk, de találkozhattunk már vele XIX. kerületi főzős rendezvények is. Sági Szilárd előadásainak keretében egy kis bepillantást enged életébe, főzőtudományába. Az egyes találkozások alkalmaira várjuk az online térbe a családokat, férfiakat, nőket, felnőtteket és gyermekeket egyaránt. Játsszunk, főzzünk, okosan!

Az újévi fogadalmak közül többünknek a karcsúság elérésének célja elsődleges. Vajon mit tehetünk ennek érdekében? Milyen ételeket részesítsünk előnyben, fókuszálva az egészségesnek mondott receptekre.

 

 

Az előadás ingyenesen megtekinthető 2021. január 13-án, 19 órától ezen az oldalon,
illletve YouTube csatornánkon


 


INGYENES! 2021. február 24. szerda 18.00 

A KISPESTI FARSANGI FÁNKVERSENY EREDMÉNYHIRDETÉSE
a zsűri elnöke: SÁGI SZILÁRD gasztrokibic

 

 

FELHÍVÁS! Kispesti Farsangi Fánkverseny

A versenyen bárki részt vehet. Hagyományos és különleges fánk (magyar, nemzetközi) neveivel és egy recept online elkészítésével lehet nevezni. Vajon ki tud felsorolni minél többféle fánkot?  Továbbá ezek közül egyet kiválasztva, emailen elküldve várjuk online (telefonnal felvett videó, vagy fotósorozat) keretében a hozzávalók felsorolását és az elkészítési mód rövid (pár perces) felvételét, vagy néhány fotó illusztrálásáva a fánk elnevezésével (pl. zalai csörögefánk) és a beküldő fantázianevének (pl. Konyhatündér) megjelölésével.

 

A nevezéseket emailben (informacio@kmo.kispest.hu) kérjük elküldeni, a videófelvétel/fotók és leírások csatolása (nagyobb méretű fájl küldésekor használjon ingyenes fájlküldőt, pl.: WeTransfer) mellet a beküldő neve, elérhetősége, fantázianevének feltüntetésével, valamint a felvételen látható hozzájárulását (Hozzájárulok az elküldött videófelvétel közzétételéhez a KMO kommunikációs csatornáin.) a felvétel honlapunkra, illetve FB-re való feltöltéséhez, az eredményhirdetésen történő levetítéséhez.

 

A recepteket zsűrizi: Sági Szilárd

Természetesen a közönség is szavazhat az általa legjobbnak vélt receptekre emailben!

 

A nevezések, receptek, videók elküldésének határideje emailben (informacio@kmo.kispest.hu): 2021. február 1.

 

A felvételek online közlése a honlapon, a KMO FB-oldalán: 2021. február 1-20.

 

A közönségszavazatok leadásának határideje emailben (informacio@kmo.kispest.hu): 2021. február 20.

 

Eredményhirdetés: 2021. február 24-én.

 

 

A legjobbak jutalomban részesülnek.

 


INGYENES! 2021. március 24. szerda 18.00 

HÚSVÉTI NÉPSZOKÁSOK – HÚSVÉTI GASZTRONÓMIA,
SÁGI SZILÁRD
gasztrokibic közreműködésével

 

2021-ben a húsvéti ünnepek időszaka április 2-5. közöttre esik. Az elmúlt évtizedben a fővárosban azt tapasztalni, hogy egyre jobban háttérbe kerülnek a húsvéti népszokások. Ugyan a húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, de szoktuk a tavasz hírnökeként, vagy az újjászületés, a termékenység eszméjeként is tekinteni erre az időszakra. Több népszokás is kialakult az elmúlt évtizedek során, a locsolás, a nyuszi, a főtt tojás (az újjászületés, a családi összetartás jelképe), a hímes tojás festése, ajándékozása, netán a németországi népszokás is népszerű már nálunk, amikor is a felnőttek tojásokat rejtenek el a fűben a gyermekek számára. S akkor még nem esett szó a húsvéti ételek sokaságáról... De mi is az a sárgatúró, vagy gyümölcsös sajttorta..., vajon milyen a jó sonkával együtt sült kenyér és így tovább... Mindezekről beszélgetünk, receptet cserélünk...

 


 

Bővebb információ

P. Tóth Erzsébet,  tel: 282-9752/0106 m, email: p.toth@kmo.kispest.hu

 

 


Korábbi online videók:


2020. december 9. szerda 18.00

 ONLINE!  SÁGI SZILÁRD gasztrokibic 

Karácsonyi tippek és trükkök

A novemberi Márton-napi családi kvíz eredményhirdetésére online kerül sor.


Sági Szilárd Kispesten élő gasztrokibic. A népszerűséget számára a televíziós sorozat, a Hal a tortán gasztro-reality hozta meg, amelynek keretében a műsorban részvevő ismert embereknek adott tanácsokat. Egy másik tévécsatornán főzőshowban, majd a Kétszersült c. gasztromagazinban is láthattuk, de találkozhattunk már vele XIX. kerületi főzős rendezvények is. Sági Szilárd előadásainak keretében egy kis bepillantást enged életébe, főzőtudományába. Az egyes találkozások alkalmaira várjuk az online térbe a családokat, férfiakat, nőket, felnőtteket és gyermekeket egyaránt. Játsszunk, főzzünk, okosan!

Karácsonyhoz közeledve tippeket és trükköket, tanácsokat hallhatnak a kispesti gasztrokibictől.

 

 

MÁRTON-NAPI CSALÁDI KVÍZ 

FELHÍVÁS! Márton-napi családi kvíz

A november 11-i Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal. Márton-naphoz nagy lakomák, időjóslás, ajándékozás, fáklyás felvonulás társult a különböző kultúrkörökben, a népszokások szerint. Ezek megismerését célzó családi kvízzel szeretnénk – legalább online formában – feleleveníteni ezeket a népszokásokat, különösképpen a finom étkek elkészítésének fortélyaival.

Ehhez hívtuk segítségül SÁGI SZILÁRD kispesti gasztrokibicet, aki vállalta, hogy elkészíti a kvízt.


A kvízt online formában, a lenti képre kattintva töltheti ki. Kitöltési határidő: 2020. december 1. Az első három helyes megfejtőt jutalomban részesítjük. A novemberi Márton-napi családi online kvíz nyerteseit, 2020. december 1-je után, emailben értesítjük. 
A kvízt helyesen kitöltők számára az előadáson való részvétel díjtalan.

 A kitöltés határideje: 2020. december 1. 
 

 

Elégedettségmérés

 


 

 

KMO Művelődési Központ

1191 Budapest, Teleki u. 50.
Tel.: 282-9736, 282-9826
Fax: 282-9752/0113
e-mail: kmo@kispest.hu
honlap: www.kmo.hu

Nyitva tartás:

hétfő-péntek: 8.00-21:00
szombat-vasárnap: rendezvénytől függően