Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
ELMARAD! MESEVÁRÓ NYÁRI SZÍNHÁZ Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}

ELMARAD! A jelenlegi járványügyi helyzet tervezett elhúzódása miatt a június 23., 30. és július 7.-re tervezett Meseváró nyári színház előadásai elmaradnak. Az előadásokat - lehetőség szerint - 2021 tavaszára tervezzük az óvodai-iskolai összevont gyermekszínházi bérlet keretén belül.


A korábbi nyári szünidőben már voltak meseelőadások, amelyekre óvodások, napközis diákok, családok, táborozók is jöttek szép számmal. Ezért az idén is megszerveztük a nyári színházat, ezúttal három egymást követő kedden 10 órától. Olyan meséket választottunk, amelyek ismertek, népszerűek, éppen ezért több korosztály érdeklődését is felkelthetik.


2020. június 23. kedd 10.00 

Pesti Művész Színház – Az Oroszlánkirály meséje

Mujahid Zoltán – Lénárt László gyermekmusicalje

Az Oroszlánykirály meséjét lehet, hogy sokan ismerik már rajzfilmrõl. Most azonban a történet eredetijét láthatják, mely szereplőiben hasonló, mégis egy kicsit más. Megismerkedhetnek az afrikai szavanna állatvilágával és a zeneszerző vadonatúj, remekebbnél remekebb slágereivel, melyeket az előadáshoz komponált. A történet egy kis oroszlán kölyökkoráról és felnőtté válásáról szól. Egy napon gonosz nagybátyja, Scar egy szurdokba csalja Szimbát és játszópajtását Nilát, mert tudja, hogy arra fog vágtatni egy gnú csorda. Mufasa, fia segítségére siet. Bár Szimbát megmenti, ő maga áldozattá válik. Scar elhiteti a kiskölyökkel, hogy ő a tragédia okozója és azt tanácsolja Neki, hogy fusson el és soha többé ne térjen vissza. Szimba menekülés közben találkozik össze a két hihetetlenül bájos figurával, a varacskos disznóval és barátjával, akikkel együtt nőnek fel. Nila megkeresi Szimbát, megérteti Vele, hogy a trón csakis őt illeti meg, és nem felelős apja haláláért. Elindul barátaival és leszámol Scarral és a hiénák csapatával. Szimba hazája újra jó „mancsok” közé kerül, minden kivirágzik, és az állatok újra boldogok lesznek.

 


 

2020. június 30. kedd 10.00
Szép Ernő Színház – Bambi
F. Saltan – Tóth Tamás zenés mesejátéka

Hogyan lesz a kis őzgidából az erdő hercege? Megtudhatjuk a meséből sok dal és izgalmas történetek közben.

 


 

2020. július 7. kedd 10.00
Nevesincs Színház – A két Lotti
Erich Kästner írása alapján színpadra alkalmazta: Rencz Antal, zene: Victor Máté.
Példázat a gyermeki szeretet hatalmáról. Kästner bájos és megható regénye ajánlott irodalom az általános iskolában, és kedvenc olvasmánya minden korosztálynak. Kastner történetének legfőbb jelentősége abban van, hogy egy - szomorúan egyre aktuálisabb - társadalmi kórt mutat be: a családok széthullását, de a gyermeki szív semmit fel nem adó reményével és áradó szeretetével. Ennek melegéből szeretnénk átadni minél többet kedves nézőinknek.Csoportoknak jelentkezés: P. Tóth Erzsébet, email: p.toth@kmo.kispest.hu, tel.: 20/339-7585


Bérlet ára:
2.600,- Ft/3 előadás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt (csoportoknál a kísérő pedagógusoknak díjmentes),
belépődíj alkalmanként: 1.000 Ft,- (gyermekjegy), 1.200,- Ft (felnőtt jegy).

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!