Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
SZERB HAGYOMÁNY – SZERB NÉPVISELET Rendezvény
2024. október 4. péntek 19:00
KMO
2024. október 4-én, pénteken 19 órától SZERB HAGYOMÁNY – SZERB NÉPVISELET címmel idén újra megrendezésre kerül a KMO Művelődési Központ és Könyvtár és a Kispesti Szerb Önkormányzat hagyományőrző estje. A rendezvény keretében Szerbia néprajzi tájegységei, azok hagyományai és jellemzői kerülnek bemutatásra, a Tabán Szerb Néptánccsoport tagjainak közreműködésével.
 
A Tabán Szerb Folklórcentrum Egyesület 1994-ben alakult Budapesten, azzal a céllal, hogy megőrizze a különböző szerb autentikus táncokat, népdalokat és hagyományokat. Az együttes számos eredeti és újonnan készített népviselettel rendelkezik, amelyeknek bemutatására a fellépések alkalmával is nagy hangsúlyt fektet. Munkásságuk során több eredeti népviseletet sikerült megóvniuk az elmúlástól. Ugyanakkor az együttes fontos kihívásnak tartja, hogy a régi vagy már nem használt viseleteket ne csak óvja, hanem újjáélessze, más formában is közzé tegye.

A KMO Művelődési Központ és Könyvtár és a Kispesti Szerb Önkormányzat estjén az Egyesület tulajdonában lévő népviseletek bemutatására kerül sor, zenés-táncos program keretében.

Közreműködők:
Krunoszláv Agatity – Kićo harmonikaművész
Vukovits Dusán - Tabán Szerb Folklórcentrum Egyesület művészeti vezetője
Biró-Káplán Szofia – kulturális antropológus, az Egyesület tagja
Tabán Szerb Néptáncegyüttes táncosai

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!