Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
FERENCZI GYÖRGY ÉS AZ 1SŐ PESTI RACKÁK Rendezvény
2024. szeptember 14. szombat 19:00
Wekerlei Kultúrház
FIGYELEM! Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a szeptember 14-ei, 19 órakor kezdődő Ferenczi György és a Rackák koncertet rossz idő esetén is megtartjuk! A koncertet jó idő esetén a Wekerlei Kultúrház tagintézményünk kertjében, rossz idő esetén a kultúrház épületén belül tartjuk meg.

 

FERENCZI GYURI ÉS AZ 1SŐ PESTI RACKÁK - akusztikus koncert

Művészterasz-Kultúrkert programunk mottója a „trendi hagyomány” lesz. A kultúrházban Ferenczi Gyuri és az 1ső Pesti Rackák adnak akusztikus koncertet. 

19.00-20.30 //  Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák akusztikus koncert

Részvételi díj: 2.900,-Ft/fő

Online jegyvásárlás

A Rackajam együttes négy tagja 2005-től dolgozik együtt Ferenczi Györggyel. Fúziós zenét játszanak, melyben fontos szerepet tölt be a magyar népzene a rhytm&blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove. A Gryllus Kiadónál 2005-ben megjelent Csárdafunk című lemezükön Sebestyén Márta is közreműködik.

A zenekar életében nagyon fontos állomás a Hangzó Helikon sorozatban, 2006-ban megjelent Ferenczi - Petőfi album. Ez a kiadvány 2007-ben aranylemez lett. A Petőfi lemez anyagát számtalan előadáson játszották, többek között 2008. január 22-én a Művészetek Palotájában, neves vendégművészek közreműködésével. Az együttes 2008. március 15-én a Párizsi Magyar Intézet vendége volt, ahol nagysikerű ünnepi koncertet adtak, az 1948-49-es forradalom és szabadságharc emlékére.

Rendszeresen turnéznak Németországban, és többször felléptek külföldi fesztiválokon, többek között Finnországban, Lengyelországban és Csehországban.

A Petőfi dalok lényegét talán Lackfi János költő fogalmazta meg a legpontosabban: „A Petőfi-ipar évtizedek óta szállítja a lakodalmassá szelídített nótákat. Most viszont hála Ferenczi Györgynek és társainak, itt dübörög az igazi, az irgalmatlan, a megalkuvást nem ismerő bluesos-rockos, kőkemény Sándor. Magyartanárok, magyarok, tanárok és nem tanárok, figyelem!"

A megjelenést követően, erdélyi turnéjukon forgatták Bordos Anikó rendezővel a Petőfilmet. Ez az első magyar „szájharmonikás" film, ahol a történetet a zenekar akusztikus zenéje kíséri. A Petőfi lemeznek és a Petőfilmben elkezdődött akusztikus muzsikálásnak folytatása a 2007-ben megjelent Milyen lárma?! Című lemezük. A zenekar fejlődése zempontjából kiemelten fontos ez az új, akusztikus groove album. A lemezen saját dalok mellett Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Weöres Sándor verseire írott dalok is megszólalnak.

 

A rendezvény a Nemzeti Kultuárlis Alap támoagtásával valósul meg!

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!