Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
KMO Filmklub - 2023 ŐSZ Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
KMO

Művelődési házunk 1997-ben indította el a három lépcsős komplex prevenciós szakmai programját „Mondj Nemet!” címmel. Ehhez a küldetéshez csatlakozik idén rendhagyó módon a 2023-as őszi KMO Filmklub.


10.06. I P I 18.00 // Egy kosaras naplója, 1995 (Scott Kalvert – életrajzi dráma)

New York kábszeres utcagyerekei közül került ki az amerikai irodalom egyedi hangú, hírhedt költője, Jim Carroll. Regényét kritikusai Salinger klasszikusához, a Zabhegyezőhöz hasonlítják. Iskolai balhék, fegyveres rablások az utcai bandákkal, sikertelen elvonókúrák tizenévesen. Másokat drogossá tett a tehetség és siker. Őt éppen ez mentette meg.

Főszereplő: Leonardo DiCaprio


11. 03. I P I 18.00 // A tigrisszelídítő, 2002 (Tóth Péter Pál – portréfilm)

Dr. Csernus Imre a Vajdaságból került át az anyaországba, még a délszláv háború előestéjén. Ebben az időszakban kábítószerfogyasztó volt, rendkívüli erőfeszítéssel leszokott, majd maga is segíteni kezdte azokat az embereket, akik hasonló elhatározásra jutottak. Csak azokon képes segíteni, akik akarják ezt teljes elhatározásukból. Sajátos szubkultúrát, személyeket ismerhetünk meg, akiket elsősorban arra tanít, hogy önmaguknak ne hazudjanak.


12.08. I P I 18.00 // Az utolsó belövés, 1997 (Vondie Curtis-Hall – vígjáték)

Spoon és Stretch országos haverok. Állandóan együtt lógnak, együtt zenélnek, együtt lövik be magukat. Azonban egyik napon a zenekar harmadik tagja, Cookie egy adagtól kómába esik. A döbbenet hatása alatt a két haver elhatározza: felhagy a kábítószerekkel. A dolog egyszerűnek tűnik, csak jelentkezniük kell az elvonókúrára és minden rendben lesz. Vagy mégsem? Ugyanis a várólista hosszú, és hőseinknek nincs TB kártyájuk. Ráadásul érdekbarátaik és az alvilág visszaszippantaná őket, a rendőrség is szaglászik utánuk, egyszóval: a világon senki sem hisz szándékuk őszinteségében. A hivatalok is túl sokat kérdeznek, pedig a fiúk csak kezdő löketet kérnének a társadalomtól, hogy fogadja vissza őket. A film példaértékű nézőpontból mutatja be a drogosok mindennapos döntéseinek világát és a társadalom álszent ellenállását.

Főszereplő: Tupac Shakur, Tim Roth


 

A filmklubot vezeti: Bárdos Csaba filmesztéta

Belépődíj: 500,- Ft/fő


További információ:
Sz. Urbán Szilvia, tel.: 282-9752/0107 m., email: urban.szilvia@kmo.kispest.hu

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!