Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
Kispesti Városünnep 2023 Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
Kispest, Templom tér

2023-ban ismét megrendezzük a kerület legnagyobb szabadtéri rendezvényét a Kispesti Városünnepet, a már megszokott helyen, a gyönyörű Templom téren. Június 17-én szombaton és 18-án vasárnap ismét remek hangulatú családi program, sztárfellépők egész hada, kirakodóvásár, kulturált vendéglátás várja az érdeklődőket a kispesti Templom téren és az Ady Endre úton.


Ugrás az adott részhez: Színpadi programok I Kísérő programok I Kispesti Városünnep újság I  Kiállítás


PROGRAMOKSzombati fellépők


  • 14.30 // Room Service (Bryan Adams Tribute Band)
  • 16.30 // Meg Egy Cukorka 
  • 18.15 // Fran Palermo
  • 20.15 // Charlie 

 Műsorvezető: Vágó Piros


Vasárnapi fellépők 


  • 11.00 // Szalóki Ági - Zümmögő idő c. gyerekkoncert
  • 12.30 // Obsitos Fúvószenekar
  • 14.10 // Weinkillers 
  • 15.55 // New Level Empire
  • 17.45 // Lóci játszik
  • 20.15 // Best of Geszti 


Műsorvezető: DJ Dominique


Kísérő programok


A Templom téren és környékén mindkét nap számtalan érdekességgel, újdonsággal, játékkal várjuk a kicsiket és a nagyokat:Június 17-én szombaton délután és június 18-án vasárnap több olyan kísérő programmal készülünk az idei Kispesti Városünnepre, amelyek az elmúlt években nagy sikert arattak. Ilyen a többoldalas égbe nyúló falmászó, az űrhajósok kiképzésére is alkalmazott Aerotrim 3D karika, vagy a mobil kalandpark. Mindezek a templom mellett kapnak helyet.

Kereshetik továbbá az előző évben is izgalmas színfoltnak számított szimulátor kapszulát az Ady Endre úton, amely elröpít bennünket érdekes helyekre, akár egy világváros hullámvasútján képzelhetjük hirtelen magunkat. Ezen a helyen a kicsiket és nagyokat továbbá több óriás játék, óriás élő biliárdasztal várja majd mindkét nap.

A vásárosok közötti területen építjük fel a hat méter magas rekeszmászót, amely öt évvel ezelőtt már volt a Városünnepen és hatalmas népszerűségnek örvendett. A Templom téren, a Nagy Balogh János szobra melletti füves terület ismét benépesül, ide leginkább a családokat, kisebbeket várjuk, hiszen felállítjuk a babasátrat, a családi játszósátrat, lesz itt öko mesés környezetvédelmi útvesztő, falabirintus játékállomásokkal, kézműves asztal, pihenő sarok, felhővadászat. A hétvégén, mind a két nap a Wekerlei Könyvtár sátrában is játszhatnak kicsik és nagyok - lesz fejtörő felnőtteknek és „mesés" kérdések gyerekeknek. Akik az érdekes kvízeket kitöltik, ajándékkönyveink közül válogathatnak. A közös kézműveskedés keretében elkészített szép műveket pedig hazavihetik az ifjú alkotók.

Az Ady Endre úton, a kiállítóterem és a cukrászda közötti lezárt úton ebben az évben is érdekes játékok várják a Városünnepre látogatókat. Jön egy régi tűzoltóautó, tűzoltóautós légvár, kincskeresés, helikoptervadászat, felállítunk egy öko-játéksátort környezetvédelmi játékokkal és egy társasjáték-sarkot a legújabb táblás játékokkal, s amíg a család nagyobb tagjai "tüzet oltanak", vagy társasjátékoznak, addig a legkisebbek lovagolhatnak biciklilovakon. Velünk lesz még a Kispesti Honvéd Fociklub, a Kispesti Honvéd Baráti Klub, a Köki bevásárlóközpont, és a rendőrség a szokásos játékos sátrával. 

Természetesen, ahogy minden évben, impozáns tárlattal készül a Nagy Balogh János Kiállítóteremben a helytörténeti gyűjtemény is, immár a KMO 100 éves születésnapjával kapcsolatos kiállítás készül. Ahogy minden Városünnepen lenni szokott, helyet kap a kiállítóterem előtt  Kispest Önkormányzatának sátra, a KMO info faháza, illetve különleges gasztronómiai élvezetek, vendéglátás és vásári sokaság várja mindkét nap a Kispesti Városünnepre érkezőket a júniusi hétvégén.


"A KMO 100 éve" című kiállítás a Kispesti Városünnepen


Kispest Önkormányzata, valamint a KMO Művelôdési Központ és Könyvtár a Nagy Balogh Kiállítóteremben szeretettel várja Önt, családját és barátait, A KMO 100 éve című helytörténeti kiállításán. 


Kispesti Városünnep újság


Hamarosan megjelenik a Kispesti Városünnep újságunk, ahol még részletesebb információkat olvashat a fellépő együttesekről, kiegészítő programokról és a kétnapos rendezvényről. Az újság online lapozható verziója ezen az oldalon megtekinthető lesz!

 

A rendezvény a Kispesti Önkormányzat és a KMO Művelődési Központ és Könyvtár együttműködésével valósul meg.


 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!