Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
Márciusi programok a Wekerlei Könyvtárban Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
Wekerlei Könyvtár

2022 márciusában a következő programokkal várjuk az érdeklődőket a Wekerlei Könyvtár tagintézményünkbe és közösségi oldalaira!


 

2022. évi március havi programok a Wekerlei Könyvtárban

Kattintson az alább program nevére, amiről bővebb információt szeretne kapni:

 


2022. március 4. péntek 16.30-18.00
NŐNAPI ÉS TAVASZHÍVOGATÓ FRANCIA DALLAMOK VILÁGA
Előadó: Bernard Huther
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 18-99 éves korigNőnap alkalmából megajándékozzuk a hölgyeket és az urakat egy francia esttel a Wekerlei Könyvtárban. A párizsi születésű zenész, Bernard a klubfoglalkozás keretében a nőnapi és tavaszváró francia sanzonok, népdalok világába kalauzol el bennünket.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

„Egy ház alapja nem a földben, hanem az asszonyban van.” /közmondás/


2022. március 11. péntek 16.00-18.00
VERSBARÁTOK KLUBJA - MÁRCIUSI VERSÖZÖN
Klubvezető: Juhász Magda
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 18-99 éves korigA klubfoglalkozás témája a várva várt tavasz, a megújulás, a szerelem és a márciusi hónap jelentős eseményei. Március 15-e az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdete mellett a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja. Március 21-én ünnepeljük a költészet és a bábszínház világnapját, a csillagászati tavasz első napját is.
Naima Tabet, a marokkói oktatási, kulturális és tudományos nemzeti bizottság főtitkára javaslatára március 21-ét, az északi félteke tavaszának első napját 1999. november 18-án az UNESCO közgyűlése a Költészet világnapjává nyilvánította. Versfelolvasással és versmegosztással tesszük ünnepélyessé és bensőségessé a klubtagokkal a közös „verses” eseményt. Szeretettel várjuk a verskedvelőket!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

„A költészet a lélek ünnepe. A szabadság végtelenje. Csoda és titok.” Simai Mihály


2022. március 18. péntek 17.00-18.00
WEKERLEI VILÁGJÁROK - A TITOKZATOS EGYIPTOM VILÁGA
Előadó: Kósa Ildikó idegenvezető
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 18-99 éves korig


Kósa Ildikó jól ismeri Egyiptomot, egyrészt mint idegenvezető, másrészt magánemberként is rajong az országért, saját bevallása szerint „Egyiptom-mániás”. Az ország, a korszak mindig is egyet jelentett az ősi tudással, titokkal, misztikummal, a különleges, képzeletet megragadó épületekkel, a ködbe burkolódzó történelemmel, az időtlenség örökségével. A sivatag homoktengerében magasodik a Nagy Szfinx, és őrködik a több mint hatezer éves ókori Egyiptom máig is rejtélyes emlékei fölött. Ez a páratlan civilizáció központi helyet foglal el az emberiség történelmében. Egyiptom a legrégibb és leghosszabb ideig fennálló, egyedi kultúrával, hitvilággal és művészettel rendelkező ország, nincs párja a világon, sok ezer éve nyűgözi le az odautazókat. A gízai piramisok, a Tutankhamon sírjában talált kincsek, a karnaki templomváros a mai napig mágikus erővel bírnak a történészek és a legtöbb ember számára is.
Az előadó nemcsak a közismert, hanem a kevésbé, vagy egyáltalán nem ismert helyszínekre, történelmi helyekre, templomokra, sírokra, természeti látnivalókra is felhívja az érdeklődők figyelmét, hiszen a piramisokon túl is bőven van mit felfedezni, még azoknak is, akik sokadjára jártak már a lenyűgöző Egyiptomban.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.


2022. március 25. péntek 16.30-18.00
PÉNTEK ESTI MESÉK - „Mesésen” jókedvű fakanalak
Fakanálbábos mesék és közös bábkészítés
Mesélők és kézművesek: Tóth Éva és a könyvtárosok
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 3-12 éves korigMárcius 21. napja nem csupán a meteorológiai tavasz kezdete, hanem a bábművészet világnapja is. Egy iráni bábszínház, a Dzhivada Zolfagariho művészeinek ötletére 2002-ben a Bábművészeti Világszervezet, az UNIMA indítványozta a bábosok ünnepét.
Szeretettel várjuk a gyerekeket, szülőket és nagyszülőket egy kedves fakanálbábos estre. A bábokkal nem csak bábozni, játszani lehet, a szereplőket elkészíteni is nagyon érdekes dolog! A könyvtárban jókedvű fakanalak kelnek életre, és szebbnél szebb bábokká válnak a kicsik keze munkája nyomán.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

„Az életben a játék az egyetlen dolog, ami komoly.” Kertész EdinaTovábbi információ:

Telefon: 06-1-282-9634
Honlap: https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Email: konyvtar@kmo.kispest.hu
Facebook: Könyvtár Wekerlei (https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar/)

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!