Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Tanfolyam Főoldalra Vissza
GYERMEK ÉS JUNIOR BREAK Tanfolyam
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
Wekerlei Kultúrház

Gyerek Break és Junior Break

A Gyerek Break foglalkozások célja, hogy a gyermekek jó hangulatban, ritmusos zenék segítségével, játékos formában megismerjenek egy olyan mozgásformát, amely ötvözi a sportot és a művészetet. A gimnasztikai alapok mellett a break alaplépéseivel és a sportágspecifikus mozgásformákkal is megismerkedünk, ebben a tekintetben sportként is definiálható. Művészeti jellege abban rejlik, hogy a zenén keresztül teret kap az individualitás és a kreativitás. Nincsenek kötelező elemek, akad olyan, aki a tánc részében találja meg önmagát, míg másokhoz inkább az erőelemek állnak közelebb.

A Break leginkább abban különbözik a legtöbb tánctól, hogy nem a koreográfiák elsajátítása áll a fókuszban. Olyan alapokat szeretnék átadni, amelyeket a gyerekek a későbbiekben hasznosíthatnak és idővel akár önállóan hozhatnak létre saját lépéseket, mozdulatokat.

 A Breakről dióhéjban: A Break/Breaking (napjainkban nemzetközileg ilyen néven szerepel a nemzetközi szakági megnevezésben) táncstílus a 70-es években alakult ki New Yorkban, Bronxban és a 90-es években élte virágkorát. Négy alapelem alkotja: a Toprock (fenti tánc), a Footwork (talajon bemutatott lépések), a Freezek (kiállások), valamint a Power move-ok (erőelemek). A nagyközönség számára már elfeledett, egykor kifejezetten utcai táncstílus napjainkban is fellelhető, viszont jelentős átalakuláson ment keresztül. Ennek eredményeképpen önálló szakágként debütál a 2024-es párizsi olimpiai játékokon.

Miért hasznos ez a mozgásforma? A preventív szemlélettel, játékos formában összeállított mozgásminták gyakorlásával fejleszthetőek a kondicionális képességek, a téri tájékozódási képesség, az egyensúly- és ritmusérzék, ráadásul még a szociális készségekre is jótékony hatása van.

A változatos, zenére kivitelezett gyakorlatok segítségével a gyerekek szinte észrevétlenül fejlődnek, a kreatív táncos feladatok elősegítik mentális érésüket. Sikerélményt szereznek, megtanulnak csapatban dolgozni és a foglalkozások után felszabadultan, közösségi élményekkel gazdagodva térnek haza. Nagy mozgásigényű gyermekek számára kifejezetten ajánlott.

A kezdő csoport 5-10 év közötti gyermekeknek ajánlott.

Részvételi díj: 2.000,- Ft/alkalom

További részletek és jelentkezés:
Rozsnyai Patricia foglalkozásvezetőnél |+36 30 884 17 56 | trisharozsnyai@gmail.com

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!