Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
Augusztusi programok a Wekerlei Könyvtárban Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
Wekerlei Könyvtár

2021. augusztusában a következő online programokkal várjuk az érdeklődőket a Wekerlei Könyvtár szervezésében.

2021. ÉVI AUGUSZTUS HAVI PROGRAMOK A WEKERLEI KÖNYVTÁRBAN

VERSBARÁTOK KLUBJA - ÁPRILIY LAJOSRA EMLÉKEZVE
Időpont: 2021. 08. 06., péntek - online program
Klubvezető: Juhász Magda
ÁPRILY LAJOS, született Jékely Lajos (1887. november 14. - 1967. augusztus 6.) József Attila-díjas költő, műfordító 53 évvel ezelőtt, augusztus 6-án hunyt el. Elégikus hangulatú költészete múltat és jelent eggyé olvasztó szelíd számvetés.
Benedek Marcell Babits Mihállyal, Kosztolányi Dezsővel, Tóth Árpáddal, Juhász Gyulával állítja a költőt egy sorba. Verseiből német, angol, francia, szlovák, román és lengyel nyelven jelentek meg fordítások. Áprily a világirodalom számos remekművét fordította le a magyar olvasók számára. A műfordítás tekintetében az volt az elve, hogy a költőnek, miközben kellő tiszteletet tanúsít a „más nyelv zsenijéből született” költemények iránt, újra kell alkotnia az átültetésre kiválasztott műveket.
Áprily Lajos versei, írásai, műfordításai a Petőfi Irodalmi Múzeum /PIM/ Digitális Irodalmi Akadémia /DIA/ és a Magyar Elektronikus Könyvtár /MEK/ jóvoltából online, díjmentesen olvashatóak.„PÉNTEK VOLT ÉS 13 ...” - EGY SZERENCSÉS-SZERENCSÉTLEN NAP
Időpont: 2021. 08. 13., péntek - online program
Ha babonásak vagyunk, ha nem, a péntek 13-a mindenkinek egy kicsit furcsa, más nap, mint a többi. Ilyenkor megvicceljük a családunkat, a barátainkat és az ismerőseinket, no és bennünket is megviccelnek mások. Vannak, akik ilyenkor bezárkóznak a biztonságot adó otthonaikba, nem mennek ki az utcára, vannak, akik nem foglalkoznak vele és vannak, akik viccet csinálnak ebből a napból, megtréfálva ismerőseiket. Arra, hogy ez a nap valóban szerencsétlenebb lenne, mint a többi, nincs bizonyíték.
A misztikus nap apropóján összegyűjtöttünk néhány érdekes idézetet, információt a szerencséről, a szerencsétlenségről és a babonákról.WEKERLEI VILÁGJÁRÓK - SZENTENDRE, A DUNAKANYAR GYÖNGYSZEME
Időpont: 2021. 08. 20., péntek - online program
Szentendre kedvelt kirándulóhely, szépségével, művészetével és kultúrájával elbűvöli a látogatókat. Magyarország egyik legnépszerűbb, Budapesthez közeli turista célpontja, a Dunakanyar egyik ékköve. A művészek, művészetek, múzeumok, galériák városa minden évszakban gyönyörű és gazdag a programkínálata. A város a Dunakanyar kapujában, a Visegrádi-hegység és a Szentendrei-Duna találkozásánál, a Szentendrei-szigettel szemben, csodálatos természeti környezetben található. Budapest irányából könnyen megközelíthető autóval, a H5-ös HÉV-vel, autóbusz- és sétahajó-járatokkal.
A könyvtárosok által készített fotók ízelítőt nyújthatnak a város szépségeiből. Kellemes virtuális kirándulást kívánunk mindenkinek!SZÜNIDEI MESECSOKOR A WEKERLEI KÖNYVTÁRBÓL
Időpont: 2021. 08. 27. - online program
Végződjön „mesésen” a szünidő a Wekerlei Könyvtárral! Vidám mesékkel, versekkel várjuk az otthoni képernyők elé a meseszerető gyerekeket, szülőket és nagyszülőket egy könyvtári mesésen elbűvölő élményre.
A filmek 2021. augusztus 27-től érhetőek el a honlapunkon és Facebook oldalunkon, amiket akár később, és többször is meg lehet nézni.
Szeretettel várjuk a gyerekeket a könyvtári virtuális térbe egy csokornyi izgalmas online papírszínházas mesével, amiket a korábbi előadásainkból válogattunk össze a kicsik örömére.

 

További információ:
Telefon: 06-1-282-9634
Honlap: https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Email: konyvtar@kmo.kispest.hu
Facebook: Könyvtár Wekerlei (https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar/)

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!