Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
A PAJZSMIRIGY NAGY NAPJA Rendezvény
2018. október 14. vasárnap 10:00

Hogyan gyógyíthatjuk magunkat, hormongyógyszereken innen és túl…

Rendezvényünkkel szeretnénk felhívni a figyelmet a pajzsmirigy rendellenességeire, valamint kezelésének fontosságára. Sajnos, Kispesten is több ezer lakos érintett a betegségben, sokuk még nem is tudja, hogy a fáradság, súlyfelesleg, hajhullás milyen betegséghez köthető. Ezért kiemelten fontos a lakosság tájékoztatása, életminőségének javítása érdekében.


 

A Karc FM Spájz című műsorában is szóltak a rendezvényről: 

Prof. Dr. Balázs Csabával készült telefonos interjút 27:15-től hallgathatja meg


Előzetes videó:


TUDTA, HOGY KÖZEL 40 MILLIÓ EMBERT ÉRINT A PAJZSMIRIGY ROSSZ MŰKÖDÉSE?
A legújabb, nagy európai populációban végzett vizsgálatok szerint

a pajzsmirigy-alulműködés 4,4%-ban,

a túlműködés pedig 1,4%-ban fordul elő.


MAGYARORSZÁGON KÖZEL 1 MILLIÓ EMBERT ÉRINT
Hazánkban a lakosság 10-15 százalékánál mutatható ki pajzsmirigy-rendellenesség.
A pajzsmirigybetegség elsősorban a nőket érinti, akár meddőséget is okozhat. A gyakoribb alulműködést nehéz felismerni, sajnos sokan már későn jutnak orvoshoz. Ráadásul világszerte növekszik a betegek száma, aminek pontos okát egyelőre nem tudják. Annyi azonban bizonyos, hogy a genetikai meghatározottság mellett a környezeti tényezők és a vírusfertőzések is okolhatók a negatív tendenciáért – olvasható a Semmelweis Egyetem legfrissebb hírlevelében.

 ZOLTÁN ERIKA ÉNEKESNŐ TÖRTÉNETE, CSAK EGY A SOK KÖZÜL

Én egy nagyon aktív típus vagyok, egész nap pörgök, jövök, megyek, mindig is egészségesnek éreztem magam.  Azonban ez a folyamatos puffadtság érzés, és a sikertelen fogyókúrák sorozata kezdett nagyon idegesíteni. Hiába mozogtam rengeteget és figyeltem a táplálkozásomra, egyszerűen nem tudtam fogyni és ez borzasztóan rossz hatással volt rám. Olyannyira, hogy ez a sikertelenség lassan már az önbizalmamat is kikezdte, már nem szívesen néztem vissza magamról képeket, felvételeket sem. Ekkor mentem el a háziorvosom tanácsára egy kivizsgálásra, ahol az ultrahang kiderítette, hogy a pajzsmirigyemben egy göb van, és a vérvizsgálatok is megerősítették, hogy pajzsmirigyzavarom van."
Zoltán Erika

 

A teljes történetet ide kattintva elolvashatja!

A pajzsmirigy működésbeli zavarai esetén a teherbeesés esélye jóval kisebb, a vetélés gyakoribb, sőt fejlődési rendellenességek is előfordulhatnak, így teherbeesés előtt ilyen esetekben a pajzsmirigy hormonok szintjét feltétlenül rendezni kell.


PROGRAM


 

 

10.00: Prof. Dr. Balázs Csaba endokrinológus: A pajzsmirigy működése élettani és kóros körülmények között

A legújabb, nagy európai populációban végzett vizsgálatok azt mutatták, hogy a pajzsmirigy betegségei népbetegségnek számítanak, mivel a teljes lakosságban a csökkent működés (hypothyreosis)  4,4%-ban, a túlműködés (hyperthyreosis) 1,4%-ban fordul elő. A hypothyreosis a lakosság 0,4%-ban feltűnő formában van jelen és viszonylag könnyű diagnosztizálni a betegek panaszai, a klinikai tünetek és a laboratóriumi leletek alapján. A probléma az, hogy a betegség 4,0%-ban enyhe, nehezebben felismerhető formában mutatkozik és ritkán gondolnak csökkent pajzsmirigy működésre. Ennek egyik jellemző példája, amikor az emelkedett koleszterint szintet kezelik és nem gondolnak arra, hogy ennek hátterében  a pajzsmirigy csökkent hormontermelése áll. A USA-ban 16 millió azon egyének száma, akik az emelkedett koleszterin szintjük miatt részesülnek hormonális  kezelésben és normalizálódott koleszterin szintjük. A fokozatosan, látszólag minden ok nélkül kialakult csökkent pajzsmirigyműködést korábban „idiopathiásnak” (ismeretlen eredetűnek) tartották. Kiderült, hogy ezeknek a betegségeknek az oka autoimmun folyamat. Nőkben a betegség lényegesen gyakoribb, mint férfiakban (4-5:1). 


Több évtizedes tapasztalatom alapján a betegek a következő  kéréseket szokták feltenni,
amelyekre  igyekszem előadásomban választ adni

  • Mi a pajzsmirigy, milyen hormonokat termel? Mi a pajzsmirigy feladata a szervezet működésében? Mi a  golyva (strúma)? Mi a jód szerepe a pajzsmirigy működésében?
  • Melyek a csökkent és a túlműködés tünetei és következményei?
  • Mik azok az autoimmun betegségek? Melyek a pajzsmirigy autoimmun betegségei?
  • Melyek a pajzsmirigy göbös betegségei?
  • Van-e kapcsolat a pajzsmirigy és a terhesség, ismételt vetélések és a meddőség között? Társul-e a PCO-hoz?
  • Befolyásolja-e a pajzsmirigy hormonjai a szív működését?
  • Hatnak-e a pajzsmirigy hormonjai a hajképződésre, oka lehet-e a kopaszságnak?
  • Van-e kapcsolat az elhízás és a csökkent pajzsmirigy működés között?
  • Okozhat-e a pajzsmirigybetegség szembetegséget?
  • Van-e  hatása stressznek a pajzsmirigy betegségeire?

Jegyvásárlás


12.00: Ebédszünet ( „E” mentes övezet, glutén- cukor- tejmentes igazi táplálékok)


13.00: Szendi Gábor előadása: Az autoimmun pajzsmirigy és a táplálkozás

"Az autoimmun betegségek, köztük az autoimmun pajzsmirigybetegségek az elmúlt 100-150 évben jelentek meg az iparosodás hatására megváltozott életmód és környezet hatására. E folyamatban kiemelkedő szerepe van az alapjaiban módosult táplálkozásunknak. Fontos felismernünk azokat a tényezőket, amelyek szerepet játszhatnak a betegség kialakulásában, mert így lehetőségünk nyílik a megelőzésre, vagy a patológiás folyamat enyhítésére." - Szendi Gábor

Jegyvásárlás


FIGYELEM! Minden jegy elkelt!
14.30: A megbocsátás hatása a torokcsakrára. Kundalini jóga, feloldó meditáció Cseri Csillával
Kérjük hozzanak magukkal polifómot és kényelmes öltözetet  (fehér póló + elasztikus nadrág, zokni, palack víz)!


16.15: Baglyas György: Agykontroll technikák a gyógyulás szolgálatában

"Az agykontroll technikák 1991 óta bizonyítják Magyarországon a módszer eredményességét. A több mind 300.000 eddig végzett hallgatónk tapasztalatai igazolják, hogy a betegségekből igenis van kiút. Tény, hogy gondolkodásunk és fizikai egészségünk között szoros a kapcsolat. Sőt ma már közhely, hogy 'fejben dől el minden'. Előadásomban kitérek a betegségek lehetséges 'lelki' és 'mentális' okaira. A már gyógyult hallgatónk megerősítik, hogy a pajzsmirigy önmagában nem tud megbetegedni. Szükség van annak megértésére, hogy mi vezetett az elváltozáshoz. Hogyan találjuk meg problémánk kiváltó okát? Hogyan és miből merítsünk erőt ebben a folyamatban? Mindezekről és a javuláshoz használható mentális eszközökről is szó lesz.
A gyógyulás érdekében szükség van a döntésre, hogy igenis meg akarunk gyógyulni. Szükség van kapaszkodókra és eredményes módszerekre is. A már felépült és agykontrollt végzett társaim sikerein keresztül fogom bemutatni, hogy mit tehetünk 'fejben' egészségünk helyreállításáért."

Jegyvásárlás17.30: Eőry Emese: A meridián torna a hatékony öngyógyító tevékenység


"312 meridián tornával az egészségért
Ez az egyszerű, de nagyon hatékony kínai módszer segít, hogy meridiánjainkban aktiváljuk az életenergiát, beindítsuk az öngyógyító folyamatokat. Hatását tekintve felér egy komplex akupunktúrás kezeléssel. A három kiválasztott fontos pont mindegyike hat a pajzsmirígyre is, hiszen a vastagbél és gyomor meridián áthalad a nyakon és szabályozza a nyaktájéki terület egészséges működését is. A szívburok meridián pedig jótékony, relaxáló hatású a szívre, ami a kínai orvoslás szerint a pajzsmirígy működéssel szintén összefügg.

 

A 312 meridián tornával finoman harmonizáljuk egész szervezetünk működését, az egységesen, közösen végzett tornával pedig szeretetben kapcsolódunk a velünk tornázókkal. Boldogságérzet tölt el, vidámság, ami szintén jótékony a hormonrendszer működését tekintve.Várok minden Érdeklődőt nagy szeretettel, csiholjuk fel meridiánjainkban a Qi-t!"

Eőry Emese
Hagyományos kínai gyógyász

Jegyvásárlás


 

Belépőjegy:
Napijegy: 5.500,- Ft (elfogyott!)
Napijegy: 4.900,- Ft (Kundalíni jóga kivételével)
Előadásonként: 1.300-1.500,- Ft

Jegyek kaphatók a KMO-ban és a jegy.hu rendszerén keresztül!


Napijegy még vásárolható, de már csak 4 előadására, mert a Kundalíni jóga foglalkozás megtelt.

Online Napijegy vásÁRLÁSA


Keresse Markó Mónika szervező munkatársunkat a marko.monika@kmo.kispest.hu emailen.


KÍSÉRŐ PROGRAMA rendezvény alatt, a programokra érkezők,
az Eisberg salátáit kóstolhatják!


GYÓGYNÖVÉNYEK A PAJZSMIRIGY VÉDELMÉBEN


Csillag Vilmos is itt lesz a rendezvényen a "Pajzsmirigyvédő szirupjával" 
"A gyógynövények helyreállítják a szervezet egyensúlyát. Magam is úgy kezdtem el foglalkozni velük, hogy gond volt a vérnyomásommal, amit a medvehagyma préselt levével hoztam rendbe." 

A készítményeihez erdőkben gyűjti az alapanyagot, aminek az a nagy előnye, hogy ott a nyomelemek még megmaradtak a talajban, nincs úgy kizsarolva a föld, mint az iparszerű növénytermesztésben.

Bővebb információ és jelentkezés:
Markó Mónika, tel.: 282-9752/0106 m., email: marko.monika@kmo.kispest.hu

 

A rendezvényünk fő támogatója:
   

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!