Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
Ciprusi hangulat - Wekerlei világjárók Rendezvény
2023. május 5. péntek 17:00
Wekerlei Könyvtár

Ciprusi hangulat

Wekerlei világjárók
Vetített képes úti élménybeszámoló

Előadó: Veréczi Frick Zsuzsa
Időpont: 2023. május 5. péntek 17.00-18.00
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 14-99 éves korig

A Ciprusi Köztársaság szigetország a Földközi-tenger keleti medencéjében, Törökországtól délre, ami Ciprus szigetén terül el. Szicília és Szardínia után a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete. A kellemes időjárási viszonyok, a gazdag kulturális örökség, a csodás táj, a meseszép strandok, a kristálytiszta víz, a nyüzsgő tengerparti üdülőhelyek utazásra, az ország felfedezésére csábítanak.
Stratégiai elhelyezkedése miatt a sziget története során több civilizáció hódításának is célpontjává vált. Állt többek között asszír, egyiptomi, perzsa, római, arab, velencei, oszmán és brit fennhatóság alatt is. A változatos kulturális hatás emlékét számos építészeti látnivaló őrzi.
A sziget különlegessége, hogy a déli részét görögök, az északi részét törökök lakják, a két részt 1974 óta az ENSZ által felügyelt zöld zóna választja el egymástól. Ciprus déli részre 2004. május elseje óta az Európai Unió, és 2008-tól az eurozóna tagja.
A monda szerint itt született Aphrodité, a „habokból kiemelkedő”, a szerelem és a szépség istennője a görög mitológiában.
Veréczi Frick Zsuzsa mutatja be ezt a csodás országot saját úti élményein keresztül péntek este.
„Minden gyönyörű táj a maga módján a világ leggyönyörűbb tája, mert egyedi, megismételhetetlen, mint egy nagy ember vagy egy klasszikus műalkotás.” Galgóczi Erzsébet
A programon a részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni e-mailben, telefonon, Facebookon, honlapunkon vagy személyesen lehetséges.

Veréczi Frick Zsuzsa évtizedekig dolgozott a Magyar Légiközlekedési Vállalatnál /MALÉV/, közben kikacsintgatott az írás, az újságírás felé. Bosznia-Hercegovinából és Koszovóból tudósította a Magyar Nemzetet, az akkor induló Heti Válasz folyóiratot, majd a Népszabadságot. Társszerzője a „K. und K. kalandozások - Avagy a Habsburg Birodalom nyomában a XXI. században” című (Népszabadság Zrt. - Budapest, 2007) könyvnek. Első önálló kötete, „A repülést szolgálták” 2013-ban jelent meg. Ezt követte még két könyv, „A repülést szolgálták 2.” 2019-ben és „A repülést szolgálták 3.” 2022-ben.

Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 9.
Telefon: +36/1/282-9634
E-mail: konyvtar@kmo.kispest.hu; wekerlei.konyvtar@gmail.com
Honlap: https://www.kmo.hu/; https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar
A Wekerlei Könyvtár a KMO Művelődési Központ és Könyvtár tagintézménye.

Kapcsolódó programok

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!