Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
2023. évi áprilisi programok a Wekerlei Könyvtárban Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
Wekerlei Könyvtár

2023. évi április havi programok a Wekerlei Könyvtárban


Húsvéti versek és mondókák csokorba szedve
Időpont: 2023. április 6-10. csütörtök-hétfő
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Ajánlott korosztály: 6-99 éves korig
A Húsvét a keresztény egyház egyik legfontosabb és legnagyobb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is. Egyházi és családi ünnep egyaránt, amelyhez világszerte számos népszokás és hagyomány kötődik. Húsvéthétfő a locsolkodás napja, ami vödörből tiszta vízzel, manapság inkább kölnivízzel történik. A lányok és asszonyok a fiúkat, férfiakat finom ételekkel, süteményekkel, italokkal és festett, díszes tojásokkal kínálják a locsolkodás után. A könyvtárosok húsvéti versekkel, mondókákkal kívánnak mindenkinek virtuálisan kellemes húsvéti ünnepet!

Versfal a magyar költészet napja alkalmából
Időpont: 2023. április 11-30.
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 6-99 éves korig
Kérünk minden kispesti, wekerlei verskedvelőt, hogy segítsen a Wekerlei Könyvtár falait versekkel borítani! Kérjük, hozzák el a könyvtárba a legkedvesebb verseiket kézzel vagy géppel írottan, tegyék be a postaládánkba vagy küldjék el elektronikusan e-mailben, Facebookon keresztül. A csodás versek április 11-én, a magyar költészet napján kerülnek ki a könyvtár belső falaira, a szép magyar költeményeket a hónap végéig olvasgathatják a látogatók. A kedvenc verseit így bárki megoszthatja az irodalomkedvelőkkel, a versek szívből szívekhez szólhatnak. A szebbnél-szebb verseket március 17-től várjuk!

Verses óra a magyar költészet napja alkalmából
Rendhagyó irodalmi órák kispesti iskolásoknak
Időpont: 2023. április 14. péntek 10.00-12.00
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 6-14 éves korig
A magyar költészet napja alkalomból rendhagyó verses irodalmi órára várja a Wekerlei Könyvtár a kispesti iskolák gyermekcsoportjait pedagógus kísérőikkel. A magyar költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünnepeljük. A verses foglalkozáson a gyermekeké lesz a főszerep, ők fogják a könyvtárba elhozni és elmondani, felolvasni kedves-kedvenc verseiket.
Előzetes csoportos regisztráció szükséges a könyvtár e-mail címén, telefonon vagy személyesen.

A magyar költészet napja Versbarátokkal
Versbarátok klubja
Klubvezető: Juhász Magda
Időpont: 2023. április 14. péntek 16.00-18.00
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 18-99 éves korig
A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. József Attila (1905.04.11.-1937.12.03.) Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas magyar költő, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja. A költészet napja alkalmából magyar költők gyönyörű versei szólalnak meg a versbarátok tolmácsolásában a klubfoglalkozáson.

Verses-mesés óra a Föld napja jegyében
Rendhagyó veres-mesés órák kispesti óvodásoknak
Időpont: 2023. április 21. péntek 10.00-12.00
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 3-7 éves korig
A Föld napja alkalmából április 22-én a természetbe, az állatok és az erdők mesés világába pillanthatnak be a gyerekek a meséken, verseken és a játékos kvízkérdéseken keresztül a Wekerlei Könyvtár rendhagyó óráján. A kispesti óvodák és iskolák gyermekcsoportjait várjuk pedagógus kísérőikkel az érdekes könyvtári foglalkozásra.
A Föld napjának célja, hogy felhívja a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására, a biológiai sokszínűség megőrzésére. John McConnell vetette fel a nap ötletét 1969-ben egy UNESCO konferencián. Először 1970. március 21-én tartották meg a Föld napját, ami a tavasz első napja az északi féltekén. 1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató a Föld védelmében mozgalmat indított és megalapította a Föld Napja Hálózatot (Earth Day Network). A mozgalom kezdetekor már több mint 25 millió amerikai ember állt mögé, mára 192 országban a Föld napja a világ egyik legnagyobb környezeti eseménye. Magyarország 1990-ben csatlakozott a kezdeményezéshez.
Előzetes csoportos regisztráció szükséges a könyvtár e-mail címén, telefonon vagy személyesen.

„Fogas” mesék, „fogas” kérdések
Péntek esti mesék
Előadó: Szigel Gáborné Éva
Időpont: 2023. április 28. péntek 17.00-18.00
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 3-12 éves korig
A veszedelmes fogmanók nagyon szeretik az édességeket, és a fogainkban vájnak maguknak kényelmes búvóhelyet. Hogyan védhetjük meg a fogainkat tőlük? Mit tehetünk? Erre kapunk választ a mesefilm végén. A közös kézműveskedés témája is a fogápolás lesz. Szeretettel várjuk a gyerekeket, szülőket és nagyszülőket a „mesés” fogápolási előadásra a Wekerlei Könyvtárba!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 9.
Telefon: +36-1-282-9634
E-mail: wekerlei.konyvtar@gmail.com; konyvtar@kmo.kispest.hu
Honlap: https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar

Kapcsolódó programok

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!