Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
Mika Tillensen: Ideges úr élete - könyvbemutató Rendezvény
2022. december 9. péntek 18:00
KMO

Második regényével jelentkezik Mika Tillensen, alias Mikecz Attila. A Bertram atya kalandjai után ezúttal az Ideges úr élete című, ugyancsak humoros regényét jelentette meg a Könyv Guru.

“Szerencsésnek mondhatom magam, mert általában csak úgy ömlik belőlem a sok agyament ötlet” – meséli büszkén Mika Tillensen, alias Mikecz Attila immár második regénye megjelenése alkalmából. Az Ideges úr élete című kötet a Könyv Guru kiadónál jelent meg.

A könyvbemutató alkalmával megtudhatjuk, hogyan alakult menet közben a sztori, miért vicces időutazós történetet írni, mi köze a könyv legfőbb tanulságának a szobanövényekhez, és hogy elhitték-e az olvasók, hogy ő valójában egy skandináv író.

Könyvajánló:

Ausztrália, Esperance. Itt él William Snakey, vagyis Ideges úr, akit nem csupán családtagjai - az asszony és tinigyerekei - húznak fel nap mint nap, hanem immár filozófus szomszédja is. A legdühítőbb ebben a Theodor nevű fickóban kétségkívül az, hogy mindig olyan nyugodt. Már ezért megérdemelne egy kiadós verést.

Teddy és Will együtt látogatnak el új telekszomszédjukhoz, a hírhedt mélynövésű maffiózó, Giordano Piccolo házához, aki boldog, mert rájött, hogy frissiben szerzett hűtője valamiért időgépként funkcionál. Giordanóra egy gyengénlátó bérgyilkos, Wolfgang Speckbauch pályázik. William Snakey és Theodor Relaxinum sokáig nem értette, mit akarnak tőlük a földönkívüliek. Hát most kiderült: szexet. Hőseink visszautaznak az időben... egészen 1888-ba, az Osztrák-Magyar Monarchiába. Ha sikerül elintézni, hogy Adolf Hitler meg se szülessen, talán a második világháború sem robban ki. Miután Willék egész belejönnek az időutazásba, tiszteletüket teszik Kolumbusz Kristóf hajóján, találkoznak a Mozart famíliával, és még a félelmetes jövőbe is ellátogatnak.

A regényből megtudhatjuk, mi fán terem a youtuber, miért elővigyázatlanság varázsgombából pörköltet készíteni, milyen férfiak regisztrálnak internetes társkeresőkre, szereti-e a krokodil, ha a hasát vakargatjuk, lehet-e szupererőt örökölni, kicsoda voltaképpen a csodálatos Szöcskeember, miért értelmetlen a háborúskodás, de arra is fény derül, milyen léhűtő alakok jelennek meg egy mozi állásinterjúján.

Az Ideges úr élete ismét könnyed, humoros hangvételű, de azért életbölcsességeket is rejtegető regény. Ilyenek például a „minden nagy formátumú férfiú mögött áll egy asszony – sodrófával a kezében”, vagy a kötet utolsó mondatai: „Becsüld meg a barátaidat, hogy egyáltalán vannak. Boldog lehetsz, ha még szóba állnak veled.” 

 

A szerzőt bemutatja: Gábor Ilona, a KMO igazgatója

A könyvből felolvas és a szerzővel beszélget: Rácz Attila, a KMO igazgatóhelyettese

A könyvbemutató végén karácsonyi kedvezményes könyvvásárlással egybekötött dedikációval várjuk kedves Vendégeinket!

A belépés díjtalan!

További információ:
racz@kmo.kispest.hu

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!