Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
SALY NOÉMI - Irodalom- és Budapest történész előadás-sorozata Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
KMO

2023 őszén, minden hónapban egyszer Saly Noémi irodalom- és Budapest történész előadásait hallgathatják meg az érdeklődők a KMO-ban, valamint kedvezményesen megvásárolhatják és dedikáltathatják különböző témákban megjelent könyveit. A jó hangulatú, élménydús történetek bepillantást adnak a családi spájz titkaiba, a kávéházak társadalomban betöltött szerepébe, a határcsárdák különleges világába, valamint rávilágítanak az emberek közti kapcsolatok alakulásában meglévő jelentőségükre.

Alkalmak:

2023.09.19. I K I 18.00 // LEKVÁRFŐZÉS ÉS A SPÁJZ
Saly Noémi előadásából az derül ki, mi mindent lehet hókuszpókuszok nélkül újrateremteni. Kiváló alapanyagokból, zöldségekből, gyümölcsökből, melyekhez vágódeszka, vájdling és éles kiskés illik; nagy lábos, merőkanál, szűrőkanál, üvegek és celofán. Ennyi az egész. Az egyszerű, mégis sokszínű életgazdagságot mutatja meg - a "spájz" mikrovilágában is a bensőséges, humanizált életet. Mert egy szép mai spájz - akár a poézis; nincs ennél magasztosabb.



online jegyvásárlás
2023.10.25. I SZ I 18.00 // RÉGMÚLTBELI KALANDOZÁSOK A HATÁRCSÁRDA KÖRÜL
A csárdák eredetileg marhacsordák és hajtóik ellátására létesített sajátos vendéglátóhelyek voltak, és úgy élnek a fejünkben, mint az alföldi betyárromantika jellegzetes díszletei. Ki hinné, hogy Pest-Buda végvidékein is akadt belőlük? A kispestiben például Seper Kajetán újságíró nyugodtan lógathatta a lábát, amíg az elfogására érkezett csendőrök a helyiség másik végében toporzékoltak, mert nem léphették át az ivó közepén húzódó megyehatárt...


ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS
2023.11.21. I K I 18.00 // A PIKOLÓTÓL A FŐURIG - A KÁVÉHÁZI SZAMÁRLÉTRA
Saly Noémi irodalom- és Budapest-történész, helytörténeti írások szerzője, rádió- és tévéműsorok gyakori és népszerű szereplője, a Nagy Budapest Törzsasztal egyik alapítója. Legfontosabb témája a kávéháztörténet – ahogy ő maga meghatározza: „a régi budapesti élet elbűvölő esszenciája”. Fő kutatási területe Budapest, azon belül a kávéházak világa.



ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

 

Belépődíj:

elővételben: 1.500,- Ft/alkalom, 4.000,- Ft/3 alkalom (bérlet)
előadás napján: 2.000,- Ft/alkalom

További információ:
Sz. Urbán Szilvia, tel.: 282-9752/0107 m, email: urban.szilvia@kmo.kispest.hu 

Az előadássorozat a Budapest 150 emlékév részeként valósul meg. 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!