Rendezvény Főoldalra Vissza
ELMARAD! GYÖNGYVIRÁG KÓRUS 50 ÉVES JUBILEUMI ÉS ADVENTI KONCERTJE - JELENLEG NEM ELÉRHETŐ!
Rendezvény

FIGYELEM! Sajnálattal közöljük, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a decemberi koncert elmarad! 
A koncertre megváltott jegyek, a KMO-ban visszaválthatók!

A KMO ad otthont húsz éve a kórus próbáinak, így természetes, hogy az intézményben tartják ünnepi hangversenyüket december 19-én szombaton 17 órától.

 

Évek óta hagyomány már, hogy a Gyöngyvirág kórus a KMO-ban az adventi időszakban egy nagyon szép ünnepi koncerttel teszi még ünnepélyesebbé az ünnepvárást. 2020-ban 50 évesek. Ezen alkalomból ismét decemberben láthatjuk-hallhatjuk őket az intézményben.

 

A Kispesti Gyöngyvirág Kórus 1970-ben alakult a kispesti Ady Endre iskola végzős zenei tagozatos tanulóiból és női karként működött 1985-ig, amikor is férfiakkal kibővülve vált vegyeskarrá. A kórus a hagyományos kóruséneklés mellett kezdettől fogva hivatásának tartja a populáris darabok igényes színvonalú, autentikus megszólaltatását is. A kórus alapítója ifjabb Somorjai József majd három évtizeden keresztül vezette a kórust és meghatározta annak műsorpolitikáját. Munkássága alatt a kórus előadásában hangzottak el elsőként a kórusvezető- zeneszerző saját kórusművei és feldolgozásai. A kórus vezetését az ezredfordulón vette át Borhy Csilla, aki jelenleg is az együttes művészeti vezetője. A kórus, működésének 50 évada alatt számos hazai és külföldi versenyen, kórusfesztiválon, illetve kórustalálkozón vett részt. 


Karvezető: Borhy Csilla.Belépődíj:
1.000,- Ft (elővételben)
1.500,- Ft (aznap)


Jegyek hamarosan kaphatók a KMO-ban és a jegy.hu rendszerén keresztül.

 

Bővebb információ:

P. Tóth Erzsébet, email: p.toth@kmo.kispest.hu tel.: 282-9752/0106m

 

 

Elégedettségmérés

 


 

 

KMO Művelődési Központ

1191 Budapest, Teleki u. 50.
Tel.: 282-9736, 282-9826
Fax: 282-9752/0113
e-mail: kmo@kispest.hu
honlap: www.kmo.hu

Nyitva tartás:

hétfő-péntek: 8.00-21:00
szombat-vasárnap: rendezvénytől függően