Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
II. BOLDOGSÁG NAP Rendezvény
2018. november 24. szombat 09:00

FIGYELEM! Dr. Mérő László előadására minden jegy elfogyott!

2018. őszén második alkalommal rendezzük meg a KMO-ban a Boldogság napot. Célunk, hogy vendégeink életébe minél több boldogságot hozzunk. Idén is igyekeztünk úgy összeállítani programot, hogy mind a felnőttek, mind a gyerekek megtalálják a számukra megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. Délelőtt 9 órától családi kézműveskedéssel kezdjük a napot. 10 órától vendégünk lesz az Alma zenekar, délután pedig különlegesebbnél különlegesebb előadókkal és foglalkozásokkal szórakoztatjuk majd az érdeklődőket.


>> A programokról részletes információ és jegyvásárlás itt <<


 

2017-ben rendeztünk első ízben Boldogság napot, sikeres fogadtatásra talált a kispesti vendégeink körében.
Mi tesz bennünket egészségessé és boldoggá egy életen keresztül? Ha tudnánk, hogy a jelenlegi cselekedeteink döntő hatással vannak a jövőbeni elégedettségünkre, mire lenne érdemes leginkább időt és energiát áldozni?

 

A legtöbbet úgy tudhatjuk meg arról, hogy egy ember mennyire elégedett az életével, hogy megkérjük, emlékezzen vissza a múltjára, hiszen, mint tudjuk, utólag okos az ember. A Harvard Egyetem 75 évig tartó kutatása éppen ezt tette, 724 ember életét követte évről évre.
Hogy, mit tudhatunk meg ebből a rendkívül hosszú kutatás eredményeiből? Nos, nem a gazdagság, nem is a hírnév a boldogság legfőbb forrása. Az egyértelmű üzenet, ami a 75 év alatt kikristályosodott, ez: a jó kapcsolatok őrzik meg a boldogságunkat és az egészségünket.
Akik a legelégedettebbek voltak a kapcsolataikkal 50 éves korukban, ők váltak a legegészségesebb 80 évesekké. Úgy tűnik, hogy a jó, szoros kapcsolataink meggátolják az öregedésünket. Nagy tanulság, amit megtudtunk a kapcsolatokról és az egészségről, az az, hogy a jó kapcsolatok nemcsak a testünket védik meg, hanem az agyunkat is. Stabil, biztonságos kapcsolatban élni, tartozni valakihez a 80-as éveinkben, igazán oltalmazó. Azok, akik ilyen kapcsolatban élnek, amelyben tényleg azt érzik, hogy ha kell, számíthatnak a másikra, ezeknek az embereknek a memóriája tovább marad éles. 

 


PROGRAM


10.00: ALMA Együttes koncertje

A 22 éve alakult Alma Együttes, kezdetben felnőtteknek zenélt, de egy véletlen felkérés kapcsán olyan sikeres gyerekkoncertet adtak, hogy azon nyomban több másik felkérés is érkezett és rövid időn belül azon kapták magukat, hogy már csak szinte gyerekkoncertjeik vannak.
 

2018-ban a zenekar gyökeres átalakuláson ment keresztül, 3 új taggal bővült a csapat. A zenekar teljesen megújult repertoárral és hangzással szórakoztatja a megszokott színvonalon a kicsiket és nagyokat.

 

A csapat számos Fonogram jelöléssel, arany és platinalemezzel büszkélkedhet. Legsikeresebb daluknak, a Ma van a szülinapom-nak több, mint 27 millió letöltése van és a leggyakrabban megosztott hazai tartalom manapság a Facebookon.

14.00: Teremtsük meg a boldogságunkat!
Hackl Mónika ThétaHealing tanár és konzulens előadása, teremtő meditációja

 

"Megismerve a ThetaHealing módszerét, ma már gyakorlott konzulens és nemzetközi oklevéllel rendelkező instruktorként taníthatom a hozzám érkezőket.

Vianna Stiballal, a módszer tanárait alapítóként képző, csodálatos asszonnyal, a belőle áradó energia és szeretet, no és az az instrukció, amit számomra adott, végleg meghatározta, hogy ezzel kell foglalkoznom."

 

 

15.00:  A Bruttó Nemzeti Boldogság földje
Valcsicsák Zoltán Magyar-Bhutáni Baráti Társaság elnöke előadása


Sokan Bhutánt a boldogsággal, a sosem volt érintetlen, ideális és harmonikus buddhista királysággal azonosítják. Képzeletükben ez az ország az utolsó Sangri -la vagy Shambala, a tökéletes himalájai paradicsom, ahol az ember önmagára és lelki békére lelhet. Ezt az érzetet táplálja az a tény, hogy Bhután a világ egyetlen országa, amelynek királya és kormánya – az alkotmányban is deklaráltan – azért dolgozik, hogy a bhutáni emberek boldogok, illetve még boldogabbak legyenek. Az általuk kialakított Bruttó Nemzeti Boldogság koncepció lényege, hogy egy ország fejlődése nem csak anyagi javakban, termelésben és fogyasztásban, azaz nem csak a GDP-mutatóval mérhető.

Az előadás után kedvezményes könyvárusítás (Álmomban Bhutánban ébredtem c. könyv, www.bhutankonyv.hu) és dedikálás a szerzővel.

17.00: Dr. Mérő László előadása:
Az érzelmek logikája

Mérő tanár úr különleges előadásában

  • megismerkedhetünk az érzelmek szerkezetével
  • megtudhatjuk, mi az érzelmek szerepe a gondolkodásban és a gazdaságban,
  • megtudhatjuk, melyek a rosszkedv előnyei,
  • mit jelent valójában az érzelmi intelligencia,
  • s végül sétát tehetünk az érzelmek állatkertjében.

Dr. Mérő László matematikus, pszichológus az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Pszichológiai Intézet egyetemi tanára. Az általa oktatott kurzusok tára igen sokrétű, megtalálható benne pl. a Játékelmélet, Logika és intuíció, Emberi gondolkodás, Mesterséges intelligencia, Gondolkodási stratégiák, Pszichológia tanár szakosoknak. Kutatási területe a gazdaságpszichológia, a gondolkodáspszichológia, az affektív pszichológia és a memetika.

Jegyár: 2 500,- Ft
(3 éves korig ingyenes, abban az esetben, ha ölbe ül a gyermek)
 DÍJTALAN! Jegyár: 500,- Ft  Jegyár: 2 000,- Ft (elővételben)
Jegyvásárlás   Jegyvásárlás  
A jegyek kaphatók a KMO Művelődési Házban, illetve a jegy.hu rendszerén keresztül.

Az előadáson a részvétel díjtalan,
de regisztrációhoz kötött a marko.monika@kmo.kispest.hu 

emailen.

A jegyek kaphatók a KMO Művelődési Házban, illetve a jegy.hu rendszerén keresztül. FIGYELEM!
Minden jegy elfogyott!

 

Mark Twain visszatekintve az életére így fogalmazott: "Az élet olyan rövid, hogy nincs benne idő veszekedésre, bocsánatkérésre, megbánásra, számonkérésre. Csak a szeretetre van idő, és ha szabad így kifejezni magam, csak egy pillanat van rá."

A jó élethez vezető út, jó kapcsolatokkal van kirakva.

 


KÍSÉRŐ PROGRAMOK 

  • 9 órától 13 óráig: Családi kézművesség az Agórában: Csuhébaba készítés
  • Játszósarok és arcfestés az Agórában
  • Kézműves árusok: szappanok, kozmetikumok, könyvek, sütik
  • ingyenes salátakóstoltatás az Eisberg Hungary jóvoltából

  

Bővebb információ:

Markó Mónika, tel.: 282-9752/0106 m., email: marko.monika@kmo.kispest.hu

 

 

Támogatónk: 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!