Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
SALY NOÉMI ELŐADÁS-SOROZAT 2024 Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
KMO

2024 márciusában és áprilisában Saly Noémi irdalom- és Budapest-történész előadásait hallgathatják meg a KMO-ban, valamint kedvezményesen megvásárolhatják és dedikáltathatják a különböző témában megjelent könyveit. A jó hangulatú, élménydús történetek bepillantást adnak régmúlt idők különleges világába, titkaiba.

Alkalmak: 

03.19. I K I 18.00 // Szerzetesek bölcsessége
Saly Noémi irodalom- és Budapest történész előadásából megismerhetjük, hogy mi mindent köszönhetünk a gasztronómiában a szerzeteseknek. A jó hangulatú, élménydús történetek bepillantást adnak a szerzetesek életébe, megtudhatjuk például, hogy a kelesztett kenyérnek az európai elterjedését szerzeteseknek köszönhetjük, ők tanítják meg a falvak népét, egy sor zöldségféle és fűszernövény használatára. valamint, hogy a borkészítésben is mindig élen jártak, és a legjobb szőlőfajták elterjesztésében is nagy szerepük volt. Arról is szó lesz, hogy a böjt nem koplalás - de akkor micsoda?



online jegyvásárlás
04.09. I K I 18.00 //  Háborús nyúl – Bakonybélbe internált apácák receptemlékei
Saly Noémi irodalom- és Budapest előadásából megismerhetjük az apácák dolgos mindennapjait. Tudták, hogy a bakonybéli temetőben 404 apáca – főleg irgalmas nővér – nyugszik? És hogy kik voltak ők? Ápolónők, óvónők, tanítónők és főiskolai tanárok, Zeneakadémiát végzett orgonaművészek, a márianosztrai női fegyintézet börtönőrei… aztán az öregek, betegek 1950-től Bakonybélben kötöttek ki, a bencés kolostor lett az internálótáboruk...



online jegyvásárlás


Belépődíj:

1.500,- Ft/előadás (elővételben)
2.500,- Ft/2 előadásos bérlet (elővételben)  online bérletvásárlás
2.000,- Ft/előadás (előadás napján)

Bővebb információ:
Sz. Urbán Szilvia, tel.: 282-9752/0107 m, email: urban.szilvia@kmo.kispest.hu

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!