Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
ReGamEX - Retro videójáték kiállítás 2024 Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
KMO

2024. április 27-28-án, 10 és 18 óra között várjuk az érdeklődőket a ReGamEX -RETRO VIDEÓJÁTÉK kiállításra, a 70-es, 80-as és 90-es évek hobbiszámítógépeivel, video- és kvarcjátékaival. Április 26-án, péntekre iskolai csoportok jelentkezését várjuk, hogy rendhagyó informatika óra keretében tekintsék meg a kiállítást.

A rendezvényen megtekinthetők a hőskor pionírjainak számító, még fekete-fehér TV-ken használt PONG (TV-foci, TV-tenisz, pálcika tenisz) gépek, az otthoni számítógépeket világszinten elismertté tevő Commodore, Sinclair és Atari hobbiszámítógépek, a SEGA-Nintendo videojáték párharc jeles képviselői, a kilencvenes évek konzolforradalmának meghatározó darabjai, és persze a hazai iskolai számítógép program szinte minden egyes darabja. A két napon lesz kvízjáték nyereményekkel, párkereső játék gyerekeknek, papírmakett kézműves foglalkozás és tematikus színpadi beszélgetések. Az élményt nagyjából két tucat működő, kipróbálható, játszható gép teszi teljessé. 

A ReGamEX mindkét napján KVÍZJÁTÉK! Napi 3 alkalommal összemérheted a tudásodat retro videojátékos témakörben a többi játékossal! Csatlakozz a kvízhez a mobiltelefonoddal, és válaszolj a 10 kérdésre a legjobb tudásod szerint! Ha te éred el a legmagasabb pontszámot, már viheted is a ReGamEX ajándékcsomagot, melyben póló, egérpad, bögre, nyakba akasztó és a támogatóink felajánlásai találhatóak! A kvíz időpontokról a helyszínen adunk tájékoztatást!

Egy kicsit bővebben:

Gameboy Múzeum
A ReGamEX állandó vendége a Gameboy Múzeum, természetesen idén is hatalmas standdal vonulnak fel a látogatók nagy örömére! Több, mint 10 Gameboy és több Virtual Boy szerepel a játszható masinák listáján, e mellett elképesztő mennyiségű Gameboy kötődésű kiállított tárgyat is meg lehet csodálni.
Vakondok 5 Stamps Back
Stamps Back dedikálás!!! Rendelkezel a Vakondok 5 Stamps Back gyűjtői bluray kiadásával? A ReGamEX-en lehetőséged lesz a filmben szereplők közül többekkel dedikáltatni a kiadványt! Szombaton és vasárnap 14.00 órától tudsz a szereplőkkel találkozni, és begyűjteni tőlük az aláírásokat! Egyszeri alkalom, ne szalaszd el! 
Geek Corner
Sok éve állandó árusaink között üdvözölhetjük a GEEK Corner-t. A ReGamEX-en idén is felvonulnak a közkedvelt Mystery Boxokkal, melyek között mindenki megtalálhatja majd majd a kedvenc popkultúrális témakörét!
Nintendo sarok
Sok éve ReGamEX partner a Nintendo sarok, és lelkes Nintendo rajongó üzemeltetője, Bagszi (bagszipoke.hu, bagszipoke YT csatorna). A standján Nintendo Switch és 3DS konzolokat próbálhattok ki.
Ghostboy
A ReGamEX sok éve támogatja az indie fejlesztőket és csapatokat, megjelenési lehetőséget biztosítva számukra a rendezvényen. A látogatói visszajelzések abszolút pozitívak, így idén is számos fejlesztő munkáját tudjátok majd megnézni, kipróbálni. Az első név ismerős lehet számotokra, a Ghostboy Team már tavaly is eljött a rendezvényünkre, hogy megmutassa készülő fejlesztését. A különleges hangulatú játékot idén is kipróbálhatjátok a standjukon.
Repose
Egy igen érdekes indie játékot hoz bemutatásra Bozó Attila Bertold egyéni fejlesztő. Milyen lehet az első munkanapod egy kétes morálú megavállalatnál, aminek senki nem biztos még a nevében sem, vagy abban, hogy mivel foglalkozik? A REPOSE ebbe nyújt betekintést egy sötét, 1bites dungeon crawler túlélőhorror keretein belül. Szerintünk érdemes lesz kipróbálni!
Colin Konzol Remastered
A ReGamEX árusai között ott lesz a Colin Konzol Remastered is! Az árukészletükben megtalálható kb. minden videojátékos téma: a retrótól egészen a legmodernebb konzolokig kínálnak játékokat és kiegészítőket! Mindenképpen érdemes lesz meglátogatni a standjukat!
Through the Fragmentation
Több indie játékkal is jelen lesz rendezvényünkön Pribelszky Máté egyéni fejlesztő. Elsőként egy korábban megjelent játékát ajánljuk a figyelmetekbe. A Through the Fragmentation egy 3D belső nézetű, immerzív kalandjáték, amely egy első ránézésre hétköznapi, ám nagyon is különös városban játszódik, még különösebb karakterekkel és számtalan titokkal, ami csak a játékosra vár, hogy felfedezze.
Tuan Kiadó
A ReGamEX új partnerei közé tartozik a Tuan Kiadó, akik több dologgal is készülnek a rendezvényre Standjukon számos videojátékos kötődésű könyvet tudtok megnézni és természetesen megvásárolni is, érdemes lesz felkeresni őket.

Az Enterprise standon a Tuan Kiadó fizikai, dobozos kiadásában hamarosan megjelenő Enterprise játéka, a Bricky Prise bemutatója szombaton egész nap! Score attack verseny és Enterprise kvíz! Basic program beíró szakkör, nyeremények, megannyi érdekesség! Keressétek az Enterprise standot!

A Tuan Kiadó és retro játékfejlesztő részlege, az Inked Pixel Studio első közös fejlesztésű játéka, a Firebat Revolution bemutatója szombaton és vasárnap Windows PC-n és Sega Dreamcast-en (!!!), vasárnap délután Nintendo Switch-en! Meglepetés ajándékokkal! Keressétek a Tuan Kiadó / Inked Pixel Studio standját az indie zónában

A Tuan Kiadó gondozásában hamarosan újra megjelenik Olessák Róbert - A Gálya (The Galleon) című klasszikus, C64-es szöveges kalandjátéka. A játék 30. jubileumi évfordulójára szánt díszdobozos, gyűjtői kiadásának előjegyzése a Regamex rendezvény után indul. Addig is gyertek, vasárnap a Tuan Kiadó standjánál beszélgethettek a játék legendás alkotójával Olessák Robival!
Comondor Studio - Morrovius Mystery
A ReGamEX indie zónájának állandó kiállítója a Comondor Studio. A mostani rendezvényre a Morrovius Mystery címet viselő játékuk játszható demóját hozzák el. A retró stílusú, pixeles grafikájú, puzzle elemekkel teletűzdelt hangulatos játékot a mai sztenderdek szerint a Boomer Shooter kategóriába kellene sorolni, csakhogy ez egy vadonat új fejlesztés! A Comondor Studio standján kipróbálhatjátok!
Wormstep 
Pribelszky Máté egyéni fejlesztő másik játéka, a Wormstep egy igazi retró hangulatú puzzle játék amelyben nem csak a logikára, de gyakran az ügyességre és a gyorsaságra is kell majd támaszkodni. Érdemes lesz kipróbálni.
Knife to Meet you
Egy viccesen őrült "pengeszimulátor" játékkal érkezik Magyar Máté egyéni fejlesztő. A Knife to Meet you címre hallgató, mókás grafikájú késdobálós (48 fegyver!) játékban teljes dobásvezérlési mechanizmus, valódi fizikai modell, és a céltárgyak darabolódása is megvalósításra került. Az igazán kreatív játékosok akár saját pályákat is tervezhetnek, amit megoszthatnak a játékkal játszó közösséggel. Szerintünk érdemes lesz kipróbálni! PC-re (Steam), Android és iOS eszközökre is elérhető.
BitShop
Visszatérő árusaink közé tartozik a BitShop. Náluk az elektronikai hulladék kincs, hiszen pont ilyen régi számítógép alkatrészekből (floppylemezből, billentyűzet gombokból, memória modulokból, stb.) készítenek mindenféle ékszereket, kulcstartókat, dísz és használati tárgyakat. Nézzétek meg a kínálatukat!
Fragmented City
Pribelszky Máté egyéni fejlesztő harmadik, készülőfélben levő játéka a Fragmented City. Egy rejtélyes vallási csoport után nyomozhatunk ebben a belső nézetű kalandjátékban. Mindeközben segíthetünk a város lakóinak (vagy épp meglophatjuk őket), titkokat fedezhetünk fel vagy az összekuporgatott pénzünkből vásárolt asztali számítógépünkön játszva üthetjük el az idő. Keressétek az indie zónában!

 

Belépődíj:

Felnőtt: 2.500,- Ft
Gyermek: 1.500,- Ft
Családi jegy: (2 felnőtt és 1 gyermek) 6.000,- Ft

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS SZOMBATRA Online jegyvásárlás Vasárnapra 

Bővebb információ:
Szűcsné Gajárszky Vera, tel.: 282-9752/0106 m., szucsne.vera@kmo.kispest.hu

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!