Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
Adventi koncert 2023 Rendezvény
2023. december 14. csütörtök 18:00
KMO

ADVENTI KONCERT
Kispesti Vegyeskar- Gyöngyvirág Kórus ünnepváró koncertje


A KMO Művelődési Központ ad otthont több mint húsz éve a kórus csütörtöki próbáinak, így „itthon” vannak az intézményben. Évek óta hagyomány már, hogy a KMO-ban az adventi időszakban egy nagyon szép adventi koncerttel teszik még meghittebbé az ünnepvárást. Az 53 éve alakult kórus ezen napra meghitt karácsonyi dalokkal készül.



Művészeti vezető: Borhy Csilla
Vendég a Kispesti Szatmári László Alapfokú Művészeti Iskola Kamarazenekara. Karmester: Payr Henrik


A kórusról kicsit bővebben: 




Az ifjabb Somorjai József által 1970-ben alapított Kispesti Vegyeskar-Gyöngyvirág – korábban Gyöngyvirág Kamarakórus – 2020-ban töltötte be fennállásának 50. évfordulóját. Borhy Csilla 2000-ben vette át a szakmai irányítást.

A kórus az eltelt öt évtized alatt mindig igyekezett megőrizni saját, egyéni arculatát. Zenei repertoárjuk kiterjed majd minden korszak zenei stílusára, a gregorián dallamoktól a jazz világáig.

Megalakulása óta a kórus részt vett számos magyar és külföldi kórusversenyen, fesztiválon, valamint kórustalálkozón, többek között Sopronban, Pécsett, Sárospatakon, Egerben, Keszthelyen, Békéstarhoson, Nyíregyházán, Skóciában, Németországban, Franciaországban, Wales-ben, Dániában, Svédországban, Erdélyben, Olaszországban, Svájcban, Lengyelországban, Macedóniában, Szlovákiában, Horvátországban, Prágában, Kárpátalján, a Vajdaságban, Bécsben és a 2015-ös pécsi Európa Cantat-on.

A vegyeskar zenei sokszínűségét bizonyítja, hogy például egyházzenei kórusversenyen és Nemzetközi Kórusversenyen jazz kategóriában is ARANY fokozatot kapott a szakmai zsűritől. 2004, 2010, valamint 2016-ban Hangversenykórus, 2013 és 2022-ben Fesztiválkórus minősítést érdemelt ki.

A kórus közreműködött a „Miss Saigon”, „Dorian Gray”, valamint a „Cigányszerelem” produkciók zenei anyagának felvételében. Ugyanakkor szerepelt egy nagy Gershwin koncerten, részt vett Carl Orff: Carmina Burana című művének többféle tolmácsolásában, és egy nagyszabású Kodály-koncerten. A kórustagok felfedezték a világ zenei örökségének egyik különleges részét, a latin-amerikai zenét, amikor egy argentin Mária passiót énekeltek.

Mindezek mellett számos jelentős templomi koncerten vettek részt (Szent István Bazilika, Pannonhalmi Apátság, Mátyás-templom).

2018-ban a Kispesti Önkormányzat a magyar kultúra napja alkalmából - kiemelkedő közművelődési tevékenységéért – kitüntetést adományozott a kórusnak.


Belépődíj: 2.000,- Ft (elővételben), 2.500,- Ft (előadás napján)

online jegyvásárlás

További információ:
Sz. Urbán Szilvia, tel.: 282-9752/0107 m, email: urban.szilvia@kmo.kispest.hu 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!