Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Sajtószoba Főoldalra Vissza
Versre hangolva a kispesti Költészet Napján

Szabad verselés, író-olvasó találkozó és irodalmi est. A Magyar Költészet Napja tiszteletére április 11-én hétfőn 12-19 óráig kispesti verselőknek, költőknek, hivatásos versmondóknak ad helyet a KMO Művelődési Ház.

A Magyar Költészet Napját 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és versenyekkel tisztelegnek országszerte a magyar líra előtt. Kispesten, a KMO első ízben tavaly rendezett költészet-napi programot. Az idén a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával színesebb rendezvényt sikerül megvalósítaniuk. 12-13.45, illetve 15-16.45 között kortól függetlenül, szavalókat, versszerető látogatókat, nézőket, hallgatókat (kisgyermekek, felnőttek, csoportok, társaságok) várnak a KMO-ba. A versmondók saját és más magyar költők verseivel készülhetnek. Papírról is lehet olvasni a költeményt, vagy akár megzenésített verset előadni, hozott, kisebb hangszer kíséretében, vagy cd-alap mellett. 14-15 óráig Történt egyszer, réges-régen, ballagott a hold az égen (Juhász Magda: Holdbéli mese)  címmel Iró-olvasó találkozó lesz Juhász Magda kispesti költőnővel. 17-19 óráig Itt ülök csillámló sziklafalon (József Attila: Óda) címmel Irodalmi-est várja a versbarátokat kispesti színművészek előadásában: Bozsó Péter, Tóth Roland, Urbán Andrea. Közreműködik a Kranyik-Török Duó.


A rendezvény
díjmentes, de regisztrációhoz kötött! A program az Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg!

A költészeti-napi eseményre az előadóktól, az író-olvasó találkozóra és az irodalmi estre
előzetes regisztrációt vár a KMO e-mailben, a tárgymezőben feltüntetve: „Költészet napja” (p.toth@kmo.kispest.hu), vagy telefonon: 282-9752/0106 m., vagy a jelentkezés leadható személyesen is a KMO információs pultjánál 2016. április 7-ig: név, elérhetőség (e-mail, telefon), szavalás esetén az előadás tervezett ideje megjelölésével.

Programunkról itt olvashat bõvebben!
Keressen minket facebook oldalunkon!

 -- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!