Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Sajtószoba Főoldalra Vissza
Koronavírus szűrés Kispesten

Koronavírus szűrésre nyílik lehetőség Kispesten, a Yamamoto Rehabilitációs Intézetben.

Hátsó garati törlet mintából SARS-COV2 vírus fertőzöttség gyanú előszűrés valós-idejű PCR technikával Kispesten

A teszt elvégzése nagy segítséget jelenthet a munkáltatók részére, hiszen a fertőzés korai kiszűrésével, a fertőzésgyanús személyek idejében elkülöníthetők, így lehetővé válik egy adott munkavállalói közösségben a betegség terjedésének megakadályozása és vállalat működőképességének biztonságos fenntartása.


A PCR vizsgálat a levett mintában a jelenlévő vírus RNS-ét detektálja (direkt kimutatás), akár a tünetek megjelenése előtt. A sikeres vizsgálat egyik előfeltétele azonban a helyes mintavétel és a megfelelő számú vírus kópia jelenléte a mintában.


A COVID-19 betegség lappangási ideje 5-14 nap, sőt, a fertőzés számos esetben tünetmentes marad, ráadásul a vírusok a fertőzés első napjaiban, amikor még kis számú vírus van jelen a mintában, esetleg még nem mutathatók ki PCR technikával sem. A fertőzött személyek minél korábbi kiszűrése érdekében ezért, szükség lehet heti-kétheti gyakoriságú tesztelésre.


A PCR vizsgálat előnye a vérmintákból végzett immunológiai alapú gyorstesztekkel szemben többek közt az, hogy közvetlenül a vírus jelenlétét detektálja, olyan fertőzött személyekben is, akik immunszupresszáltak, vagy akikben még nem indult meg az ellenanyagképzés, vagyis immunológiai alapú tesztelésük negatív eredménnyel zárulna.


A vizsgálat az egyedi mintákból történő RNS kinyerést követően valós-idejű PCR technikával történik. Az eredmény „negatív” vagy „pozitív, további vizsgálat szükséges” vagy „nem értékelhető minta” lehet. Az elvégzett vizsgálatokról és azok eredményéről e-mail-ben leletet állítunk ki 48 órán belül, de törekszünk a 24 órán belüli eredményközlésre.


A „pozitív, további vizsgálat szükséges” esetek megerősítését akkreditált laborban végeztetjük. Ilyen esetben, az eredmények megküldésével egyidejűleg, bekérjük az érintett páciens azon személyes adatait, amelyek a járványügyi bejelentéshez szükségesek.
Ezzel párhuzamosan a páciensnek haladéktalanul jelentkeznie kell telefonon a háziorvosánál.

 

A vizsgálat ára: 35.000,- forint
A vizsgálat helyszíne: Yamamoto Rehabilitáció Intézet, 1196 Budapest, Fő utca 50/A
A vizsgálatra jelentkezni lehet: yamamoto.bp.intezet@gmail.com e-mail címen,
vagy telefonon: 06-30-9225347, 06-30-5429334

--

KMO Művelődési Központ
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!