Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Sajtószoba Főoldalra Vissza
MAGYAR KULTÚRA NAPJA A KMO SZERVEZÉSÉBEN

A Magyar Kultúra Napja alkalmából, 2019. január 16-án szerdán 18 órától,  Berecz András Kossuth-díjas népi mesemondó műsorát láthatják és hallhatják a KMO Művelődési Házban, míg 19-én, szombaton 17 órától Szállj költemény! címmel, a Theatrum Hungaricum zenés irodalmi estjét tekinthetik meg a Kispest-Központi Református Templomban.

1989. január 22-én ünnepeltük először a Magyar Kultúra Napját hazánkban. Azért ezen a napon, mert a kéziratok tanúsága szerint ekkor van a HIMNUSZ születésnapja, ugyanis ezen a napon fejezte be Kölcsey Ferenc a vers megírását 1923-ban.

 

Ezen a napon az egész országban megemlékezéseket, díjátadókat, hangversenyeket és színházi előadásokat tartanak. Ez kiváló alkalom arra, hogy ezekben az intézményekben zajló színvonalas munkára és a lebonyolított sokféle kulturális programra felhívja az emberek figyelmét. A közművelődési intézmények a szellemi értékek megőrzését, közvetítését és az igényes szórakoztatást tűzték ki célul.

 

A KMO Művelődési Házban is évek óta megemlékeznek e jeles napról. Január 16-án, 18 órától az eredeti műfajt képviselő Kossuth-díjas művészt, BERECZ ANDRÁS mesemondót láthatja és hallhatja a közönség a KMO-ban. A művész előadásmódja, ízes beszéde, szép hangja elvarázsolja a hallgatóságát. Bízunk abban, hogy Berecz András műsora méltó megemlékezést ad a magyar kultúra sokszínű világának megünneplésére.

 

Idén rendhagyó módon a Kispest-Központi Református Templomba is invitáljuk az érdeklődőket, hiszen január 19-én, 17 órától SZÁLLJ KÖLTEMÉNY! címmel zenés irodalmi összeállítást szervezünk, melyben magyar költők verseit adják elő a Theatrum Hungaricum Társulat művészei.

 

Berecz András estjére jegyek még kaphatók a KMO Művelődési Házban.
A Theatrum Hungaricum előadásán való részvétel díjmentes.

 

-- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!