Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Sajtószoba Főoldalra Vissza
A kihagyhatatlan 11. Kispesti Városünnep

Az idén 95 éves KMO Művelődési Ház, a Kispesti Önkormányzat megbízásából 11. alkalommal szervez Városünnepet a kispesti Templom téren. Június 10-én, ahogy az elmúlt tíz esztendőben, nagyszabású fesztivállal - koncertekkel, kirakodóvásárral, mobil játékokkal - vasárnap ünnepeljük a település születésnapját. Remek hangulatú családi programelemek, sztárfellépők, helytörténeti kiállítás, kulturált vendéglátás várja a családok apraja-nagyját a Templom téren és a Ady Endre úton. Kispest önálló településsé válásának 147. évfordulóján a Városünnep szlogenje: A kihagyhatatlan 11-es.

A hagyományt követve, a kispestiek ezen a napon a város születésnapját kulturális és szórakoztató programsorozattal ünneplik. A születésnap jó alkalom arra is, hogy június 7-én délután, ünnepi testületi ülés keretében átadják a díszpolgári címeket és köszöntik azokat is, akik az adott évben sokat tettek a kerületért. Az ünneplés 10-én pedig a szórakozással folytatódik.

 

A színpadi programok 11 órakor Bíró Eszter gyermekkoncertjével kezdődnek, majd a Brass in The Five - A Réz erdő lakói c. zenei produkcióval érkeznek még mindig elsősorban a gyermekeket szórakoztatni, ezt követően a KMO-ban működő két tánccsoport: a Mustang SE, és az Etude Dance Studio mutatkozik be sok-sok gyermekkel, illetve a Mágnes Színház tagjai adnak előadásaikból ízelítőt.


Délután már inkább felnőtteknek szóló programok lesznek a színpadon: jön Szabó Ádám, Kozma Orsi, Rácz Gergő, a Desperádó Együttes, Miller Zoltán.


Két élő koncert zárja a napot, az Ivan and The Parazol, majd a Zenevonat Produkció az ismert LGT-számokkal.


A fellépőket Váczi Gergő műsorvezető konferálja fel.


Ebben az évben sem marad el egy különleges kiállítás a Nagy Balogh János Kiállítóteremben. Ezúttal az Üllői útra kalauzol el bennünket a tárlat Üllői út, ami összeköt címmel.


A lezárt Ady Endre úton a hagyományokhoz híven sok más érdekesség, hadi közlekedési eszközök, katonai bemutatók, játék várja a látogatókat. Láthatunk majd repülőgép szimulátort, beöltözhetünk katonának, játszhatunk többek között óriás játékokkal. Idén is válogathatunk kedvünkre a kirakodóvásáron kínált vásárfiákból és a vendéglátók finom étkei közül.

A Városünnep, csakúgy, mint az előző években, tűzijátékkal ér véget.

 
A rendezvény a Kispesti Önkormányzat és
KMO Művelődési Ház együttműködésével valósul meg.


 

 

 

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!