Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Sajtószoba Főoldalra Vissza
JUBILEUMI VÁROSÜNNEP KISPESTEN

Tizedik alkalommal szervez a KMO Művelődési Ház Városünnepet a kispesti Templom téren. Idén kétnapos lesz a Kispesti Önkormányzat születésnapi rendezvénye. Június 10-én szombaton és június 11-én vasárnap ismét remek hangulatú családi program, sztárfellépők egész hada, izgalmas meseillusztrátor kiállítás, kirakodóvásár, kulturált vendéglátás várja a családok apraja-nagyját a kispesti Templom téren és a megújult Ady Endre úton. Kispest önálló településsé válásának 146. évfordulóján a Városünnep immár a 10., jubileumi lesz! 

Régi hagyomány Kispesten, hogy a város, a kerület születésnapját kulturális és szórakoztató programsorozattal ünnepli. Ez alkalomból június első hetében adják át a díszpolgári címeket és köszöntik azokat is, akik az adott évben sokat tettek a kerületért. 2008-ban a születésnap úgymond megújult, átalakult. Tíz évvel ezelőtt először várták a szervezők a szórakozni, kikapcsolódni, ünnepelni vágyókat a Templom téren, ahol a lezárt Ady Endre úttal összekötve, egységes, élő térré alakították a közparkot. Az elmúlt évtizedben retro, szülinapraforgó, és más izgalmas jelmondattal rendezte meg a helyi önkormányzat a KMO-val közösen a Városünnepet.


 

 


 

Az idei, jubileumi rendezvény ismét kétnapos lesz és remélhetőleg tükrözi a korábbi évek hagyományait, s idézi az ünnepek kellemes hangulatait.

 

Ebben az évben június 10-én szombaton ismét a KMO-ban alakult Obsitos fúvószenekar déli zenei kis koncertjeivel veszi kezdetét a program. Nyitott, muzeális, retro Ikarusz buszon zenélnek a fúvósok, körbejárva a települést, ezzel hívogatva az utóbbi évek talán legizgalmasabb Városünnepére a látogatókat.

 

A színpadi programok szombaton főleg a fiatalokhoz, az alternatív zenét kedvelőknek szólnak. A fellépők sora 14 órakor Jump Rock Band koncertjével indul, majd a Half Note City, a Fatal Error, valamint a Maszkura és a Tücsökraj koncertjével folytatódik. Ezt az estét a fiatalok körében igen népszerű Ocho Macho zárja.

 

Másnap, június 11-e vasárnap szintén bővelkedik érdekes előadásokban, igen népszerű előadók jönnek Kispestre. A délelőtti órákban Szalóki Ágit látjuk vendégül, majd a KMO tánccsoportjai mutatkoznak be. Délután itt lesz a Cozombolis Trió, Veres Mónika, a Roy és Ádám Trió, Gallusz Niki, valamint Kökény Attila. Este két népszerű zenekar lép fel, először az Irie Maffia, majd a napot, egyben a Városünnep színpadi programjait Szikora Robi és az R-GO koncertje zárja.

 

Ebben az évben sem marad el egy különleges tárlat a Nagy Balogh János Kiállítóteremben. Ezúttal a meseillusztráció világába kalauzolnak el bennünket.

 

A lezárt Ady Endre úton a hagyományokhoz híven még sok más érdekesség, közlekedési eszköz, játék várja a látogatókat. Láthatunk majd muzeális tűzoltóautót, autó szimulátort, kipróbálhatjuk ügyességünket a Templom téren felállított mászófalon, sőt még drótkötélen is lecsúszhatunk, újra lesz hintayo, játszhatunk többek között logikai, avagy környezettudatos, illetve óriás játékokkal. Idén is válogathatunk kedvünkre a kirakodóvásáron kínált vásárfiákból és a vendéglátók finom étkei közül.

 

A Városünnep, csakúgy, mint az előző években, tűzijátékkal ér véget.


Programunkról itt olvashat bõvebben!
Keressen minket facebook oldalunkon!

 

A rendezvény Kispesti Önkormányzata és a KMO Művelődési Ház együttműködésével valósul meg.

-- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!