Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Sajtószoba Főoldalra Vissza
Kávészünettel ünnepeljük Kispesten a Költészet Napját

A Magyar Költészet Napja tiszteletére április 11-én kedden 13-19 óráig verstemplommá alakul a KMO Művelődési Ház. A délutáni órákban  gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt szabad lesz a színpad verselés céljából, majd este 18 órától a Kávészünet Együttes egyórás élő koncertje lesz.

A Magyar Költészet Napját 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük. A KMO Művelődési Ház harmadik éve szervez programokat az ünnep kapcsán. Az idén 13 és 17.30 óra között, kortól függetlenül, várja a versszerető szavalókat, látogatókat, nézőket, hallgatókat, költőket. A versmondók saját és más magyar költők verseivel készülhetnek. Papírról is lehet olvasni a költeményt, vagy akár megzenésített verset előadni, hozott, kisebb hangszer kíséretében, vagy cd-alap mellett. Ez a program ingyenes.

A költészet-napi program másik részében, 18 órakor pedig a Kávészünet Együttes élő koncertjére kerül sor. A Kávészünet Együttes attól igazán egyedi a mai zenei életben, hogy egyszerre nyújt kulturális élményt és szórakoztató kikapcsolódást. Megzenésített verseik között találunk egészen lágy, akusztikus megszólalású dallamokat, slágeres popzenét és súlyos lüktetésű rockzenét. Tehát mindenféle műfajt, mivel a megzenésítések a versek hangulatához, mondanivalójához igazodva alakulnak ki. Gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt kellemes kikapcsolódást ígér a koncert, melyre belépőjegyeket a KMO-ban lehet vásárolni, illetve csoportoknak igényelni.

A költészeti-napi esemény keretében az előadóktól, illetve a csoportoktól mind a szabad verselésre, mind pedig a koncertre előzetes regisztrációt vár a KMO e-mailben (p.toth@kmo.kispest.hu), vagy telefonon: 282-9752/0106 m.

 

Programunkról itt olvashat bõvebben!
Keressen minket facebook oldalunkon!

-- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!