Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Sajtószoba Főoldalra Vissza
Sikerrel zárult a BabaArt Mûvészeti napok és Szakmai konferencia

Számos szakma képviselõi gyûltek össze a KMO Mûvelõdési Házban megrendezett kétnapos BabaArt Mûvészeti napokon és Szakmai konferencián. 

Az év eleje óta népszerû babaszínházi elõadások szervezése után új és fontos feladatot vállalt fel az intézmény ezzel a kezdeményezéssel. A rendezvény középpontjában a mûvészetek álltak, színház, festészet és irodalom „kicsikre hangolva”. A 0-4 éves korú gyerekeknek és családjaiknak szóló színes programkínálat mellett a szakmai nap jelentõsége is nagy. Az elõadók között szerepeltek a felsõoktatás képviselõi, színházi, könyvtári, közmûvelõdési szakemberek és a bölcsõdei ellátórendszer munkatársai. Egy ilyen szakmaközi esemény fontos találkozási pont lehet: ahol bemutatásra kerülnek az eddig elért eredmények, megmutatkozhatnak a jó gyakorlatok. Ezeknek a szakmai eseményeknek fontos szerep jut: véleménycsere, vita és kapcsolatépítés színhelye egyszerre, ahol az együttgondolkodás mentén egymástól is tanulnak a résztvevõk. A Nemzeti Kulturális Alap és a Budapest Fõváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata támogatásra érdemesnek ítélte a kezdeményezést, a kétnapos eseményrõl teljes fotó- és videó dokumentáció készült és egy a konferenciát összefoglaló füzet is kiadásra kerül.
  
A családok nagyon nyitottak sok esetben tudatosan keresik azokat a programokat ahol tartalmasan, együtt tölthetik el a délelõttjüket. Vasárnap a Pepita címû babaszínházi elõadást láthatták az érdeklõdõk. Színek születtek egymás után, majd a gyerekek bemehettek a textildíszletbe, így megtapinthatták azt, amit eddig láttak és hallottak. Majd maguk a felnõttek lehettünk ismét nézõvé, amikor felismertük a gyerekek játékaiban az elõadás egyes pillanatait, részleteit.   

A következõ mûvészeti ág a képzõmûvészetek voltak, festménykirakók és alkotómûhely várta a babákat. A „Játékon innen és túl” foglalkozásokon festés, tapintás, satírozás majd tépkedés ragasztgatás mentén haladtak a kis alkotók. Élmény-játék, tapasztalat és tanulás keveredett egyetlen mû elkészítésekor.   
 
„Irodalmi vetett ágy”-ban szép gyerekkönyvek várták a kicsiket- „természetesen cél, hogy irányt mutassunk a sok-sok babának készülõ könyv között, de azok a pillanatok a legfontosabbak, amikor az élményekben elfáradt gyerekek kinyújtózhatnak az ágynemûben és egy-egy család összebújva, nézegeti ezeket, a könyveket.”    

 
Résztvevõk:

  • Apor Vilmos Katolikus Fõiskola
  • Eötvös Loránd Tudományegyetem
  • Magyar Bölcsõdék Egyesülete 
  • VIII. ker. Egyesített Bölcsõdék
  • XIX. ker. Egyesített Bölcsõdék
  • Rainbow Könyvközösség
  • Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár
  • Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
  • Kabóca Bábszínház GYKI
  • A fõvárosi közmûvelõdési intézményeinek dolgozói 


Fotógaléria:
Tekintse meg a rendezvényünkrõl készült képeket itt

A rendezvényt támogatta:

nka_logo_131

kispest-onkormyanyzat-logo_130

 

--
Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50.
Telefon: 282-9752/0108
Fax: 282-9752/0113
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!