Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
ELHALASZTVA! A ZENE, AMI ÖSSZEKÖT - MÜPA-KÖNNYŰZENEI KONCERTFILMEK Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}

FIGYELEM! Magyarország miniszterelnökének rendkívüli bejelentését követően, tájékoztatjuk vendégeinket, hogy a 2020. november 17-i és december 8-i vetítés elhalasztásra kerül! A vetítés pótlásának pontos időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket. Kérjük, figyeljék a különböző kommunikációs csatornáinkat, illetve érdeklődjenek a KMO információjában.A zene, ami összeköt címmel vetített képes könnyűzenei koncertsorozat folytatása a KMO a budapesti MÜPA-ban elhangzott és látott hazai, illetve nemzetközi neves koncertekről.

A vetítés-sorozatot a MÜPA támogatja!  


Előadások-vetítések: 


 

2020. október 20. kedd 17.00

Keresztül Európán, Tompos Kátya

Tompos Kátya, a Nemzeti Színház kiváló színésznője a Valami Amerika 2 című filmben csillogtatta meg először énektudását, a Magányos csónak című dal sokak kedvence lett. Énekesnőként korábban talán kevesebben ismerték, pedig a dzsessz, a pop és a világzene világában is otthonosan mozog. Személyisége mind prózában, mind zenében csodával tölti meg a színpadot. 2013 novemberében Keresztül Európán címmel jelent meg első szólólemeze, amely varázslatos zenei utazás Angliától Oroszországig, dalok angol, francia, bolgár, magyar, és orosz nyelven. Napjaink sokszínű Európájának izgalmas zenei lenyomata, olyan tükör, amelybe jólesik belenézni. A dalokat Hrutka Róbert öltöztette megfelelő zenei köntösbe.


2020. november 17. kedd 17.00

Take6 – Az acapella királyai

 

Nyolc hosszú év után 2014-ben érkezett ismét Budapestre az angyali hangú Take 6 énekegyüttes, hogy megint levegye a lábukról az a cappella szerelmeseit. Bár a világon a legtöbb Grammy-jelöléssel büszkélkedő vokálcsapat zenéje erősen gyökerezik a keresztény hagyományokban, előadásmódja mindazokat megérinti, akik kicsit is nyitottak az érzelmes, mégis kérlelhetetlenül profi, éterien harmonikus, egyben dögösen groove-os, jazz-zel és funkkal átitatott zenére. Az 1980-ban, Claude McKnight által létre hívott kvartett néhány évvel később bővült szextetté, majd 1987-ben vették fel a Take 6 nevet. Hosszú pályafutásuk során dolgoztak már Quincy Jonesszal, Al Jarreau-val és Roy Hargrove-val. Tucatnál is több albumot jelentettek meg.


2020. december 8. kedd 17.00

A Muzsikás Együttes és barátaik – Bartók Purcell Kórus és Orfeo Zenekar, valamint

A Budapesti Fesztiválzenekar koncertje

 

Az első részben a Muzsikás Együttest láthatjuk-hallhatjuk! A magyar nép- és világzene előadói közül az immár negyvenkét éve működő Muzsikás adta a legtöbb koncertet a Művészetek Palotája - Bartók Béláról elnevezett - hangversenytermében. De Bartók nevéhez kötődött az indulása is, hiszen a hatvanas évek végén a Bartók Táncegyüttes tagjai közül kerültek ki azok a fiatalok, akik erdélyi útjaik hatására „táncházak” szervezésébe kezdtek Budapesten. Az ő körükben alakult meg a Muzsikás, mely hamarosan a magyar népzene nagykövetévé vált.

 

A második részben a Budapesti Fesztiválzenekar hangversenyére kerül sor, melyet Fischer Iván és Kocsis Zoltán alapított 1983-ban. A cél a kezdetektől fogva az volt, hogy olyan elitzenekart hozzanak létre, mely nemzetközi színtéren is megállja a helyét, ennek megfelelően igen magas követelményrendszer jellemzi. Az első hangversenyre 1983 Karácsonyán került sor. A Fesztiválzenekar gyakori vendége a Müpának, a Zeneakadémiának és egyéb hazai koncerttermeknek


 

A belépés díjtalan!


Előzetes regisztráció,
email: informacio@kmo.kispest.hu

 

Bővebb információ:

P. Tóth Erzsébet, email: p.toth@kmo.kispest.hu, tel.: 282-9752/106 m.

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!