Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
PINOKKIÓ KISISKOLÁS SZÍNHÁZBÉRLET - 2018 ŐSZ Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}

2018. október 11. csütörtök 10.00

Fecsegő csodasza­már

a Hó­királynő Meseszínpad előadása

 

Palkó elindult a fenyves erdőktől övezett kicsiny falujából szerencsét próbálni, hogy idős szülei sorsát, no, és a magáét is jobbra fordítsa. Egyetlen útitársa a szamara volt. Ez a hosszúfülű, csökönyös jószág, ha megmakacsolta magát, akkor még a kőszikla sem mozdította meg. Máskor meg olyan kezes volt, mint egy ma született csengős bárány. Amint az erdei tisztáshoz ért, egyszer csak egy takaros leányt látott, aki a virágokat szedegette. A fiú egy szempillantás alatt a leányzó szépségének rabja lett, de igen nagy jámborsága miatt nem merte megszólítani, csak egy szál bíborvirágot nyújtott át neki, s gyorsan útnak eredt. Ekkor megjelent egy öregasszony, aki nem volt más, mint a gonosz Bűdi boszorkány, s nyomban saját képére varázsolta a királyleányt, és súlyos átokkal sújtotta őt. Palkó összetalálkozott édesanyjával, aki minden nap várta a falu szélén, s hozott néki hamuban sült pogácsát. Ám nem sokáig örülhetett egy szem fiának a jó anya, mert az máris indult tovább. Amint kedvenc állata keresésére indult, szembetalálkozott egy furcsa banyával, aki egy rőzseágat adott neki, hogy azzal nógathassa a szamarát. Biz a makrancos állat nem igen akart a jó szóra hallgatni, ekkor gazdája igen nagy haragra gerjedt, s jól ráhúzott a szamár fejére. Szent Isten, láss csudát! Az együgyű szamár az iázás helyett emberi hangon kezdett beszélni! Palkó nem akart hinni a fülének, azt gondolta, hogy az erdők lidérce játszik vele. De hogy ezután mi történt a beszélő csodaszamárral? Illa berek, nádak, erek - ha jól figyeltek a mese végét megtudhatjátok az előadáson!


 

2018. november 8. csütörtök 10.00

Hatt­yú fivérek
a Holdfű Színház előadása

 

Mi jut eszedbe a „testvér” szóról? Nagy közös játékok, lefekvés előtti hancúrozás, titkaim őrzője, veszekedés, utálat, irigység? Vagy netán mindez együtt?

 

A testvérek közötti ellentmondásos viszony nem újkeletű. Bizonyítja ezt az a rengeteg mese és példázat, amelyeknek témája eme viszony bemutatása. A mesék egyaránt szólnak jó és rossz testvérekről. Olyanokról, akik szeretik és segítik egymást és olyanokról, akik legádázabb ellenségei egymásnak.

 

A „Hattyúfivérek” a testvéri szeretet mellett teszi le a voksát, annak gyönyörű példáját állítva elénk. Főhőse felcseperedve megtudja, hogy ő bizony nem egyedüli gyermek, csak édes bátyjai egy átok miatt gyermekkorukban hattyúvá változtak. Útnak indul, hogy sok-sok akadályt leküzdve, végül a legnehezebb, önmaga legyőzése árán megváltsa testvéreit.

Az izgalmakban és fordulatokban gazdag előadás merít Andersen, Benedek Elek, Grimm illetve számos nép (finn, német, olasz) hasonló témájú meséinek motívumkincséből. 


A bábok megjelenésükben a reális és a meseszerű között helyezkednek el, nem stilizáltak, de felismerhetően „azonos világból valók”. Az előadás a „mesét” szeretné színpadra vinni, ezért bátran él a „varázslatok” lehetőségével, a tündérmesék zenei és képi világába helyezve a történetet, helyenként könnyen értelmezhető szimbolikus megoldásokkal színezve. A cél a játék lendülete, változatossága, érzelemgazdagsága, hiszen a kisgyermekek a gondolatokat is elsősorban érzelmeken keresztül fogadják be. A darab szövege, a szituációk kidolgozottságával, pontos és lényegre törő ábrázolásával teret enged az érzelmi azonosulásnak.

 

Az előadás Időtartama: 55 perc

 

Ajánljuk 4 éves kortól.

 

Előadja: Máté Bernadett, Strausz Tünde
Tervek/Bábok/Díszlet: Tóth Zsuzsa, Stark Gábor, Kakuszi Zoltán
Zene: Nánási Péter
Rendezte: Strausz Tünde


2018. december 13. csütörtök 10.00

Az állatok nyelvén tudó juhász
az Egri Babszem Jankó Gyermekszínház előadása 


 

A bérlet ára: 2.600,- Ft/fő (a kísérő pedagógusoknak díjtalan)

Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 28.

Bővebb információ és jelentkezés: 

Varró Marianna, tel.: 282-9752/0107 m., varrom@kmo.kispest.hu

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!