Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Prevenció Főoldalra Vissza
K.I.A.B.Á.L - társasjáték Prevenció
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}

K.I.A.B.Á.L. társasjáték

Bűn-, áldozattá válás megelőzési és drog prevenciós társasjáték

A KMO Művelődési Ház felnőttképzést folytató intézmény.
Intézményi akkreditációs lajstromszám: AL-2490
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00783-2010
Pedagógus akkreditációs alapítási engedély: OK-410/171/2010
Program akkreditációs lajstromszám: PLB-1054 

2007 őszén a Kispesti Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, a Kispesti Rendőrkapitányság és a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház szakemberei kidolgoztak egy komplex bűn- áldozattá válás megelőzési és drog prevenciós programot. A program egy társasjáték keretében kívánja a prevenciót megvalósítani. 

A társasjáték négy témát ölel fel: bűnügy, drog, áldozattá válás és iskola/szabadidő.

  • A bűnügyi kérdések főbb témái: rongálás, lopás, garázdaság, testi sértés.
  • Az áldozattá válás kérdések főbb témái: áldozattá válás elkerülésének módjai, helyes   viselkedési módok, teendő áldozattá válás esetén.
  • Az iskola/szabadidő kérdések főbb témái: iskolai hiányzások, magántanulóság, segítő  szervezetek munkái, gyermekvédelem, hasznos szabadidő eltöltés.
  • A drog kérdések főbb témái: drogfogyasztás veszélyei, legális drogok káros hatásai,  hogyan ismerjük fel a drogfogyasztót illetve a segítség különböző formái.


Az egészségfejlesztést szem előtt tartva nem csak az illegális, hanem a legális drogokról (gyógyszer, cigaretta, alkohol), illetve a helyes táplálkozásról és a rendszeres testmozgás élettani és pszichés előnyeiről is beszélgetünk a gyermekekkel, fiatalokkal a társasjáték során A program helyszínei a kerületi általános iskolák és gyermekvédelmi intézmények, szabadidős rendezvények, tematikus táborok. Célcsoport: a tanulók életkori sajátosságainak figyelembevételével felső tagozatos diákok. A programot ingyenes vehetik igénybe a kispesti intézmények.

Tapasztalataink: a gyermekek nyitottak az új programra, a társasjáték nagyon tetszik nekik, jobban érzik magukat a játék során, mint egy frontális prevenciós előadáson. A fiatalok szinte minden kérdéshez tudnak saját élményt csatolni, ezért szerencsés, hogy meg tudják beszélni tapasztalataikat szakemberekkel.


 

A Kispesti Gyermekjóléti Központ, a Kispesti Rendőrkapitányság és a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház „Mondj Nemet! Prevenciós programja kidolgozott egy komplex bűnmegelőzési és drogprevenciós, K.I.A.B.Á.L. nevű társasjátékot, amely teljes körű prevenciót képes megvalósítani 5-8. osztályos diákok számára. A társasjáték a következő témákat öleli fel: bűnügy, áldozattá válás, iskola/szabadidő, drogprevenció.

 

A játék szakszerű levezetéséhez a jelentkezők egy 3 napos (3 x 10 óra + gyakorlat 3 óra) képzés keretén belül elsajátíthatják a témakörökhöz kapcsolódó információkat. A képzés gyakorlati vizsgával zárul, melyen a játék szakszerű levezetést kell bemutatniuk a résztvevőknek. A képzésen résztvevők egy módszertani füzetet kapnak a társasjáték mellé segítségül, amit Oláh László r. őrnagy, a BRFK Bűnmegelőzési osztályvezető lektorált. Ezt az anyagot a későbbiekben is használni tudják majd a játék önálló levezetése során. A komplex bűnmegelőzési program eredményeként várható, hogy a gyermek és ifjúsági korcsoportok körében csökkenhet az áldozattá válások, illetve a bűnelkövetések száma.

 

Az akkreditált 30 órás (30 kredit pontot/órát érő) képzés ára: 40.000,- Ft mely magában foglalja a K.I.A.B.Á.L. társasjátékot is.

 

A képzés ideje: 2015. március 7-10.

Vizsga ideje: 2015. március17.

A képzés helye: KMO Művelődési Ház 1191 Budapest, Teleki u.50.

A képzésről bővebb információ: www. kmo.hu/kiabál

Jelentkezés: Forgon Miklós, tel.:20/326-2620, email: forgon.miklos@gmail.com 


Bővebb információ: 
Forgon Miklós
forgon@kmo.kispest.hu
282-9752/0106 m


KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Kapcsolódó programok

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!