Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
GÉPÉSZ FILMKLUB 2019 ősz Klub
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}

Rendezők határok nélkül! 
Olyan kiváló filmművészeti alkotásokból válogat­tunk, ahol a rendezők átlépve a saját or­szághatáraikat, kitágítva a teret izgalmas, tekintélyes műveket hoztak létre.
Belépődíj: 500, - Ft

 

Ugrás a Gépész Filmklub filmjeire:

 


2019. október 4. péntek 18.00

Veronica kettős élete

 /La double vie de Veronique/

francia-norvég-lengyel filmdráma, 98 perc, 1991

 

Egy lány Nyugaton - egy lány Keleten...
Hát, nem ugyanaz... Egy boldognak látszó fiatal francia nő gyanakodni kezd, hogy hasonmását látta meg Krakkóban. Vagy talán önmaga él két életet? Kieslowski lélektani fantázia-játéka az emberi lét nagy titkaival felesel. Szépség és barátság, szerelem és megaláztatás, a boldogság lehetőségéért folyó könyörtelen harc. Kieslowski talán leglíraibb alkotása.
Irene Jacob ezzel az alakításával az 1991. évi cannes-i filmfesztiválon elnyerte a legjobb női alakítás és a kritikusok díját is.

Rendező: Krzysztof Kieslowski


2019. november 8. péntek 18.00

Buena Vista Social Club

német-amerikai dokumentumfilm, 101 perc, 1998
Vendég: Farkas Sándor utazóWim Wenders és Ry Cooder 20 éve ismerik egymást. Cooder olyan filmeknek komponálta a zenéjét, mint a Párizs, Texas, vagy Az erőszak vége. Ez utóbbi közös munkájuk során Cooder gyakran lelkendezett kubai útjáról, ahol néhány öreg, feledésbe merült kubai muzsikussal készített felvételeket. A lemez "Buena Vista Social Club" címen jelent meg és világszerte több millió példányban kelt el, majd Grammy-díjat is kapott. Ry Cooder 1998 elején ismét Kubába utazott, hogy szólólemezt készítsen Ibrahim Ferrerrel, aki egyike volt Buena Vista Social Club zenészeinek. Erre az útjára elkísérte egy kis forgatóstábbal Wim Wenders, aki megörökítette munkájukat a stúdióban, valamint mindennapi életüket Havannában. A filmezés Amsterdamban folytatódott, ahol a zenészek két koncertet adtak, majd nyáron New York-ban végződött, a legendás Carneige Hall-beli diadalmas fellépésükkel.


2019. december 6. péntek 18.00

Zabriskie Point

amerikai filmdráma, 110 perc, 1970
 

 

Az egyetemista Mark részt vesz egy diákmegmozduláson a hatvanas évek végén. A rendőrség brutálisan szétveri a tüntetést. Az összecsapások során lelőnek egy rendőrt. Mark is gyanúba keveredik. Egy lopott kisrepülőgéppel próbál menekülni a számára egyre terhesebb világtól. Ennek során találkozik a csinos Dariával. A civilizációtól távol, a Halálvölgyben (Death Valley) kötnek ki, ahol szerelembe bonyolódnak egymással. A fiatal pár közös álmodozása azonban nem válhat valóra...


 

 

Moderátor: Bárdos Csaba, web: www.bardosfilmklub.webnode.hu

A vetítéseket beszélgetés követi.

 

Bővebb információ:

tel.: 282-9752/0112 m., email:  informacio@kmo.kispest.hu

 

A Gépész Filmklub foglalkozásai a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulnak meg!

 

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!