Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Segítsen Ön is Csorba Dávidnak

Segítsen Ön is Csorba Dávidnak, a 22 éves, Duchenne-szindrómás kispesti fiúnak.

Édesanyjával élnek egy egyszobás lakásban, albérletben. Dávidot anyukája, Margit látja el nap, mint nap, ami egy egész napot felölelő feladat, hiszen Dávid ágyhoz kötött betegsége miatt. Dávidnak sok speciális eszközre van szüksége a mindennapok során. Ehhez kapnak némi állami segítséget, azonban ez csak egy kis hányadát képes lefedni a teljes eszközszükségletnek. Egy nap 20 alkalommal kell leszívni Dávid tüdejéből és légútjaiból a váladékot. Ez a szám többek között azért ilyen magas, mert a lakásuk levegője rendkívül párás, a falak vizesednek. Alkalmanként egy darab leszívókatéter szükséges ez azt jelenti hogy 20 darab kell naponta. Ebből egy államilag támogatott, a többit önerőből kell megvásárolni. Ez a szám lényegesen csökkenhetne, ha sikerülne elköltözniük egy szárazabb lakásba. Ezentúl a leszívógép is alapvető szükség, ami biztosítja, hogy Dávid tüdejéből le lehessen szívni a váladékot naponta.Ez viszont nem végleges megoldás mivel kölcsönbe kapták, az amit állami támogatásra kapnának nem elég erős, így a napi 20 leszívás a többszörösére növekedhetne és még így is nagy lenne a rizikó, hogy Dávid tüdőgyulladást kap. 

Ez csak egy, feltétlenül szükséges eszköz, ami Dávid életben maradásához elengedhetetlen. 
Az elmúlt hetekben nagy lehetőséget kapott Dávid és édesanyja Margit, mert a XIX. kerületi önkormányzat segít nekik abban, hogy önkormányzati lakásba költözzenek, ami kevésbé párás és sokkal olcsóbb is. Viszont kb. 2 millió forintba kerül a lakás teljes felújitása. Ennek egy részét adja az önkormányzat, a másik 1 milliót Margitnak kell előteremtenie. 

Segítsünk nekik ebben!

EZER EMBER EZER FORINTJA ami szükséges a jobb élethez Dávidnak.


Gábor Ilona és Rácz Attila - a KMO és munkatársai nevében - a Városünnepen fellépők aláírásával ellátott ajándékképpel lepte meg Csorba Dávidot, a Kispesten lakó Duchenne izomsorvadásos fiút! 


Ha támogatni szeretné Dávidot, itt megteheti: Az utalásnál feltétlenül fel kell tüntetni az adomány szót a megjegyzés rovatban!


OTP Bank Nyrt.
Számlaszám:
11773360-00573245
Bankszámla tulajdonos neve:
Pálfi Margit Erzsébet (édesanya)
IBAN:
HU03 1177 3360 0057 3245 0000 0000
SWIFT kód: OTPV HU HB




Videók:

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!