Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Ingyenes olvasásnépszerűsítő tábort indít a Wekerlei Könyvtár

A Wekerlei Könyvtár „Mese, mese, mátka…” címmel 2024. június 24-28. között olvasásnépszerűsítő tábort indít 12-16 közötti fiataloknak. 

A táborban szó lesz az olvasásról, a könyvekről, a népmesékről és a csodás Wekerletelepről. Vöröskéry Dóra kortárs írótól tudhatják meg a fiatalok, hogy hogyan lesz valaki író, mit csinál egy író, hogyan írjuk meg közösen a „saját” mesénket. Szalma Edit kortárs illusztrátor, grafikus mondja el, hogy mit csinál egy könyvillusztrátor, és hogyan születhet meg a „saját” papírszínházas mesénk.

Együtt „írunk” egy saját mesét, és készítünk egy valódi papírszínházas illusztrációt táblaképekkel. A fiatalok által dramatizált népmese rajzos gondolataiból kiállítást szervezünk, ami a könyvtárban, a honlapunkon és Facebook oldalunkon lesz megtekinthető. A szeptemberi népmese napján a papírszínházas mese előadásra is kerül.
Az érdekes témák mellett lesznek még kultúrséták az egyedülálló karakterű, különleges hangulatú, a XIX. kerületi műemlékvédett Wekerletelepen Romhányi András népművelő vezetésével.

Minden résztvevő egy érdekes ajándékkönyvet és ajándék könyvtári tagságot is kap az olvasótáborban. A tábor maximáis létszáma 10 fő.

Jelentkezés e-mailen (konyvtar@kmo.kispest.hu; wekerlei.konyvtar@gmail.com) vagy személyesen 2024. június 14-ig, a Wekerlei Könyvtárban (1192 Budapest, Kós Károly tér 9.).

Vöröskéry Dóra kortárs író; Szalma Edit grafikus, könyvillusztrátor; Romhányi András népművelő, Kispest díszpolgára által vezetett táborról bővebb információ itt találnak: https://www.kmo.hu/taborok/3313/olvasasnepszerusito-tabor-12-16-eves-fiataloknak

A tábor a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával valósul meg.

 

Budapest, 2024. június 5.

--

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!