Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
KISPEST KÖZMŰVELŐDÉSÉÉRT EMLÉKPLAKETTEL DÍJAZTÁK A KISPESTI OBSITOS FÚVÓSZENEKART

A Magyar Kultúra Napja alkalmából, 2024. január 23-án Kispest Önkormányzata köszöntötte a kispesti közművelődésben dolgozó kollégákat. A Kispesti Önkormányzat, a KOSIE bizottság döntése értelmében, ebben az esztendőben a közművelődésben végzett kiemelkedő munkájáért Kispest Közművelődéséért Emlékplakettel díjazta a Kispesti Obsitos Fúvószenekart.

Kispest Önkormányzata 2011 óta adományoz díjat kiemelkedő közművelődési tevékenységért, egyben köszönetet mond a kerületi intézmények dolgozóinak a fontos és felelősségteljes munkáért, amellyel hozzájárultak Kispest kulturális életének gazdagításához. A díjátadón Dr. Hiller István, országgyűlési képviselő ünnepi beszédében méltatta a KMO-t és tagintézményeit, a kulturális területen dolgozókat és hangsúlyozta a kultúra szerepének fontosságát. 

A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

A zenekar 2008 februárjában, a KMO kezdeményezésére alakult a Magyar Honvédség, a Vám- és Pénzügyőrség, a Határőrség, a Rendőrség és a Tűzoltóság nyugállományba vonult hivatásos fúvószenészeiből. Céljuk a szabadidő hasznos eltöltése mellett, haladó történelmi hagyományaink és nemzeti kultúránk ápolása, népszerűsítése és zenei hagyományaink átörökítése. A magyar történelmi hadseregek zenei értékeinek felkutatása, terjesztése, a hagyományos fúvószene megismertetése szélesebb körben, de mindenek ellőtt az, hogy örömünket leljük a hangszeres játékban, az együtt zenélésben. 

Az együttes a megalakulása óta, több sikeres koncerttel, térzenével büszkélkedhet. Rendszeres szereplői a kispesti kulturális rendezvényeknek. Közreműködnek a városünnepeken, a Mihály-napi búcsún, és számtalan kerületen kívüli eseményen is öregbítik Kispest hírnevét. A határon túli meghívásoknak is eleget tesznek. Hagyományteremtő módon Rendhagyó énekóra címmel hangszerbemutatóval színesített ismeretterjesztő hangversenysorozatot tartanak a kispesti általános iskolások számára. 2015-től évente a KMO Művelődési Központtal közös szervezésben rendezik meg a Dél-Pesti Fúvószenekari Találkozót.  

Az elmúlt 15 évben a zenekar összetétele folyamatosan változott. Egyre több fiatal csatlakozik hozzájuk. A 80 éves klarinétos mellett, gimnazisták egyetemisták is erősítik a zenekart. Hoffer Tibor, a jelenlegi karmester kiválóan, magas szakmai tudással, minden korosztály számára élvezhető repertoárral színesíti a zenekar műsorát. 

A 15. jubileumi évet, 2023. november 3-án egy csodás hangversennyel ünnepelték a KMO-ban, ahol megköszöntötték az alapító tagok eddigi kitartó és színvonalas munkáját. 

A díjat, a zenekar nevében Horváth György egyesületi elnök és Hoffer Tibor karmester vette át  Dr. Hiller István országgyűlési képviselőtől,  Varga Attila és Vinczek György Kispest alpolgármesteritől, valamint Paróczai Anikó a KOISE bizottság elnökétől.  

A KMO-ban megtartott ünnepségen, a The CrossOvers zenekar, a Kispesti Szatmári László Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak koncertjét láthatta és hallhatta a közönség.

A KMO szívből gratulál a Kispesti Obsitos Fúvószenekarnak!

 


Budapest, 2024.01.23.

 

--

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50.
Telefon: 282-9752/0108
Fax: 282-9752/0113
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!