Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Gyermekprogram a Wekerlei Könyvtár Klubkönyvtárában

Telephelybővülés következtében 2023. szeptemberétől a Kós Károly tér 15. szám alatti 35 négyzetméteres helyiséget a Wekerlei Könyvtár Klubkönyvtáraként használhatja.  

November 14-én Rendhagyó irodalomórára várták a magyar nyelv napja alkalmából a Wesley János Általános Iskola alsós diákjai. A programon részt vett Gajda Péter polgármester és Gábor Ilona, a KMO Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója is. 

A magyar nyelv napján a wekerlei klubkönyvtárban
 

Telephelybővülés miatt a képviselő-testület szeptemberi ülésén módosítottuk a KMO Művelődési Központ és Könyvtár alapító okiratát. Ennek oka, hogy 2023. augusztus 10-én a fővárosi önkormányzat átadta Kispestnek a XIX. kerület Kós Károly tér 15. szám alatti (korábban a Wekerlei Könyvtárnak is helyet adó) 35 négyzetméter alapterületű helyiségét, amelyet a továbbiakban a KMO a Wekerlei Könyvtár Klubkönyvtáraként használhat. Fontos volt számunkra, hogy ennek a helyiségnek az eredeti funkcióját vissza tudjuk adni, hiszen egy rövid ideig egy egyesület bérelte. A tervek szerint itt lesznek a könyvtár kulturális és ismeretterjesztő programjai, ennek egyik példája ez a mai esemény is – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől.

Petőfi Sándor 200 éves születésnapjára emlékezve, Koltai Istvánné Zsuzsa, wekerlei nyugdíjas önkéntes segítségével és közreműködésével a költő János vitéz című verses meséjét dramatizálták, mai nyelvre fordították, adták elő és játszották el interaktívan a gyerekekkel. A kicsik megtudhatták, hogy hogyan lett Kukorica Jancsiból János vitéz a sok érdekes kaland során.

Bár a könyvtári szolgáltatások továbbra is a Kós Károly tér 9. számú épületben maradnak, a könyvtár új tágasabb programhelyszínén gyermekprogramokat és a felnőtteknek szóló érdekes előadásokat tarthatnak majd – tájékoztatták az érdeklődőket Kocsisné Burkus Vénusz és Ékes Gáborné, Virginia könyvtárosok. 

 

Forrás: Kispest.hu

 

Budapest, 2023.11.14.

 

--

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!