Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
A Magyar Kultúra Napja Berecz Andrással

A KMO Művelődési Központ minden évben megünnepli a Magyar Kultúra Napját. Ezúttal a Kossuth-díjas Berecz András mesemondóval és Szabó Dániel cimbalomművésszel műsorával ünneplünk.

1989. január 22-én ünnepeltük először a Magyar Kultúra Napját hazánkban. A kéziratok tanúsága szerint Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnuszt 1923-ban, Szatmárcsekén. Tehát immár 100 éves a Magyarország alaptörvényébe iktatott állami ”Hymnus”, melyet 1844-ben Erkel Ferenc zenésített meg.

2023-ban a Kossuth-díjas Kaláka Együttest, 2024-ben az ismét Kossuth-díjas Berecz András énekest. mesemondót hívta meg a KMO, akit valószínű már nem kell különösebben bemutatni a kispesti közönségnek. Hiszen Berecz András, aki nem mellesleg népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész nem először jár a KMO-ban. E jeles napon is volt már korábban vendége a Háznak.

Az ünnepélyes eseményre 2024. január 19-én pénteken 18 órakor kerül sor a KMO Teleki utcai nagy színháztermében.
Jövő januári előadásán egy vendég is érkezik mellé, Szabó Dániel cimbalomművész, népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere személyében. A ’90-es évek közepétől a táncházmozgalom keresett cimbalmosa, számos népzenei album közreműködője. A Gázsa zenekar tagjaként a Honvéd táncszínház előadásainak állandó kísérője. Tagja továbbá a Bágyi Balázs Quartetnek (etnojazz), a Nigun (jazz) és a Szeret zenekarnak (népzene). 2007-ben jelent meg első önálló lemeze „Egetverő” címmel.


A kora esti kultúra-napi ünnepi program egy hagyományos, mégis különleges színfoltnak ígérkező eseménye a kerület kulturális életében!

 

 

Budapest, 2023.11.28.

--

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!