Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Kossuth-díjasokkal indult a születésnapi programsorozat a KMO-ban
A magyar kultúra napján, január 22-én Kossuth-díjasok, a Kaláka együttes és Máté Gábor Kosztolányi-estjével hivatalosan is megkezdődött az a centenáriumi programsorozat, amelyet az intézmény, a KMO Művelődési Központ és Könyvtár megnyitásának 100. évfordulóján rendeznek Kispesten.
 
A jubileumi programsorozatot megnyitó akusztikus koncerten  MÁTÉ GÁBOR Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező közreműködésével az Akarsz-e játszani? című Kosztolányi-estjét láthatták a nézők. Az összeállítás Kosztolányi versekre írott dalokból és Kosztolányi Dezső publicisztikájából, a Nyelv és lélek című kötet írásaiból állt. Kosztolányi Dezső versei - a Kossuth és Prima Primissima-díjas Kaláka együttes jóvoltából - dalokban szólaltak meg, Máté Gábor pedig prózai írásaiból válogatott.
 
A telt házas eseményen, a katartikus kulturális élményt mellett - a KMO 100 éves születésnapja alkalmából - a látogatók egy örökhajtógatóval és a KMO 100 programsorozatát ismertető leporellóval is gazdagodtak.  
 
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)
 

A főváros dél-pesti részének egyik leglátogatottabb kulturális intézménye 2023 júniusáig nem mindennapi a rendezvénysorozattal emlékezik meg az elmúlt évtizedekről, a közönséggel együtt eltöltött vidám eseményekről, programokról.
 
 

Budapest, 2023.01.23.

 

--

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!