Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Kispest Közművelődéséért Emlékplakettel díjazták a Wekerlei Könyvtárat

A magyar kultúra napja közeledtével és alkalmából, 2023. január 20-án Kispest Önkormányzata köszöntötte a kispesti közművelődésben dolgozó kollégákat. A Kispesti Önkormányzat döntése értelmében, ebben az esztendőben a közművelődésben végzett kiemelkedő munkájáért Kispest Közművelődéséért Emlékplakettel díjazta a KMO Művelődési Központ és Könyvtár Wekerlei Könyvtár tagintézményét.

Kispest Önkormányzata 2011 óta adományoz díjat kiemelkedő közművelődési tevékenységért, egyben köszönetet mond a kerületi intézmények dolgozóinak a fontos és felelősségteljes munkáért, amellyel hozzájárultak Kispest kulturális életének gazdagításához. A díjátadón Dr. Hiller István, Kispest országgyűlési képviselője ünnepi beszédében méltatta a KMO-t és tagintézményeit, a kulturális területen dolgozókat.

 

A köszöntőt követően a Wekerlei Könyvtár részére átadásra került az emlékplakett, melyet a két könyvtáros Kocsisné Burkus Vénusz és Ékes Gáborné Virginia vett át. A KMO tagintézményében, kettejük kreatív munkájának köszönhetően számos klub, rendhagyó óra, előadás valósult meg az elmúlt években, mint a Versbarátok klubja, vagy a Világjárók klubja. A Péntek esti meséken a könyvtárosok mesélnek, báboznak a gyerekeknek, meg a családoknak és folyamatos az online kapcsolattartás is. Fontos feladatuknak tekintik a rendhagyó órákat. Jó szakmai kapcsolatot ápolnak a kerületi óvodákkal, iskolákkal. Új és nagyszerű kezdeményezés volt a könyvtári ajándéknapok bevezetése is. Szakmaiságuknak, elhivatottságuknak és különleges személyiségüknek köszönhető, hogy egyre népszerűbb az olvasás, és egyre többen jutnak innovatív ismeretekhez minden korosztályból, és kerülnek közelebb a kultúrához.

A KMO-ban megtartott ünnepségen, az eseményhez illőn Papp János Kazinczy-díjas színművész és Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas dalszerző Ikercsillagok című közös műsorát láthatta és hallhatta a közönség.

A KMO szívből gratulál a Wekerlei Könyvtárnak!   



Budapest, 2023.01.20.

 

--

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!