Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
KÖNNYŰZENE RENDHAGYÓ MÓDON A KMO-BAN

Június 29-től július 27-ig három rendhagyó óra kerül megrendezésre a KMO Művelődési Központ és Könyvtár színpadán. Június 29-én az Obsitos Fúvószenekar, július 13-án a Talamba együttes szórakoztatta a gyermekeket. A sorozat záró programjaként pedig a Kávészünet zenekar volt a KMO vendége. 

A Rendhagyó énekóra-sorozat célja, a kerületi általános iskolásoknak bemutatni a könnyűzenei műfaj sokszínűségét. Ráirányítani a figyelmet a magyar könnyűzene szépségére, felkelteni az érdeklődést a különböző hangszerek iránt.

Az első alkalommal a gyerekek, az Obsitos Fúvószenekar jóvoltából népszerű filmzenéket hallhattak. Újszerű hangzás szólalt meg, hiszen a filmzenéket többnyire szimfonikus zenekarok játsszák, de ebben az esetben egy fúvószenekari összeállításban hallhattuk, amely alkalmat adott arra, hogy a fiataloknak bemutassuk azt a csodát, amit a fúvószene nyújtani tud - foglalta össze Zelinka Tamás, zenetörténész, a rendhagyó óra műsorvezetője a Kispest TV-nek adott riportjában.

KépGALÉRIA ITT

A második alkalommal a Talamba Ütőegyüttes, az ütőhangszerek rendkívüli sokszínűségét mutatta be a gyerekeknek. „Az ősembertől a napjainkig” című előadásában a gyerekek játszva tanulhattak nemcsak zenélni, hanem a világ sokszínűségét megszeretni. Az Artisjus-díjas Talamba Ütőegyüttes az ütőhangszerek iránti ösztönös kíváncsiságot elégítette ki interaktív hangszerbemutatójával, amely minden korosztály számára tartalmas, változatos szórakozást nyújt. A gyerekek bejárhatták a zene világát térben és időben.

KépGALÉRIA itt

A sorozat záró programjaként a Kávészünet zenekar volt a KMO vendége, július 27-én, 10 órától. A Kávészünet zenekar koncertjein a legismertebb klasszikus és kortárs költők művei, valamint saját szövegű versátiratok szólalnak meg modern, dinamikus hangzással. A Rendhagyó énekóra-sorozatunk záró koncertjén a Kávészünet zenekar hidat képezett a mai fiatalság és az irodalom között.

KépGALÉRIA itt

Rendezvénysorozatunk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

 

Budapest, 2021. július 27.

 

--

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!